Gode nyheder for Zeekr og Nio aktier; Maj bliver nøglemåneden

Af:
op Jun 3, 2024
Listen
  • Zeekr Intelligent Technology leverede over 18.000 køretøjer i maj.
  • Nios leverancer steg med over 230 % år/år i løbet af måneden.
  • De to virksomheder offentliggør deres økonomiske resultater i denne måned.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Nio (NYSE: NIO) og Zeekr (NASDAQ: ZK) aktiekurser vil være i søgelyset på mandag efter at have frigivet en stærk stigning i køretøjsleverancer. Beijing har også annonceret en anden stimuluspakke til en værdi af 890 millioner dollars for at booste industrien.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

ZEEKR Intelligent Technology, en nylig børsnoteret virksomhed, rapporterede stærk vækst i leverancer. Den leverede 18.616 køretøjer i maj, en stigning på 115 % fra samme periode i 2023. Den har nu udviklet over 264.000 køretøjer siden starten.

Nio rapporterede også om stærke leveringstal. Den leverede 20.544 køretøjer i maj, en årlig stigning på 233 %. Den solgte 12.164 premium elektriske SUV’er og 8.380 premium sedans. Det betyder, at virksomheden har leveret over 65.000 køretøjer i år og arbejder på at fremstille over 200.000 køretøjer i år.

Andre kinesiske elbiler rapporterede om stærke leverancer. BYD leverede over 330.000 køretøjer, mens XPeng solgte over 10.140 køretøjer i løbet af måneden.

Disse virksomheder nyder godt af en stærk efterspørgsel efter elektriske køretøjer i Kina, hjulpet af den genoprettede økonomi, prisnedsættelser og statsstøtte. Faktisk har regeringen annonceret et nyt tilskud til en værdi af 890 millioner dollars.

Disse midler vil gå til kunder, der handler med gamle biler og vil være omkring 10.000 RMB værd (1.380 $). Oven i dette afskaffede regeringen den fastsatte minimumsudbetaling for bilkøb, et skridt, der kan tilføje 2 millioner til køb af nye køretøjer.

Nio vs Zeekr

Nio vs Zeekr aktier

Når man ser fremad, vil maj blive en afgørende måned for Nio og Zeekr, da virksomhederne er klar til at offentliggøre deres økonomiske resultater.Som jeg skrev i sidste uge, vil Nio offentliggøre den seneste indtjening den 6. juni, mens Zeekr udgiver den 15. juni.

Disse resultater vil give oplysninger om deres omsætning og overskud/tab i kvartalet. De fleste kinesiske elbiler har set deres overskud falde, da de har sænket deres bilpriser for at håndtere den skyhøje konkurrence.

Hvad værre er, deres globale ekspansionstrend er kommet under intenst pres i de sidste par måneder. Biden har tilføjet en tarif på 100 % på kinesiske elbilvirksomheder, og Donald Trump har lovet at implementere en tarif på 200 % på kinesiske køretøjer fremstillet i Mexico, hvis han vinder.

Europa har også gennemgået den kinesiske EV-industri i de sidste par måneder. Den har fokuseret på Kinas subsidier, som har ført til unfair konkurrence.

Zeekr-aktiekursen er faldet med over 21% fra det højeste punkt i år. På det seneste er den dog steget med over 13 % fra det laveste punkt i maj. Nio-aktien er også steget med næsten 50% fra sit laveste punkt i år.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse Produktion