Har Nio-aktien nået bunden? Den 6. juni bliver nøglen

Af:
op May 30, 2024
Listen
  • Nio-aktien er steget med næsten 50 % fra deres laveste niveau i år.
  • Virksomheden står over for et bjerg af udfordringer som konkurrence og marginpres.
  • Nio offentliggør sine økonomiske resultater den 6. juni.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Nio (NYSE: NIO) aktiekurs har iscenesat et stærkt opsving i de sidste par uger, da nogle investorer begynder at købe dykket. Det er steget til $5,5, en stigning på næsten 50% fra dets laveste punkt i år. Denne rebound er synkroniseret med andre EV-selskaber som XPeng, Tesla og Lucid Group.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Nio står over for store udfordringer

Copy link to section

Nio står ligesom andre elbilvirksomheder over for betydelige udfordringer i de kommende måneder. Konkurrencen i branchen bliver hårdere, og virksomheder fra Europa, Nordamerika og Asien vinder markedsandele. BYD har netop udgivet en ny hybridbil med en rækkevidde på 2000 km.

Alt dette sker på et tidspunkt, hvor efterspørgslen efter elbiler aftager i de fleste lande. En nylig rapport viste, at Kinas el-industri vil vokse med 25% i år, dets andet år i træk med afmatning. For at være retfærdig: denne vækst er stadig stærk, men forløbet er bekymrende.

Det største problem, efter min mening, er, at industrien bliver overudbudt, hvor de fleste virksomheder forudser tocifret produktionsvækst. Dette sker på et tidspunkt, hvor mange kinesiske forhandlere klager over enorme lagre.

Nio selv øger sin produktion og udgivelsen af nye modeller. Det solgte over 30.000 biler i første kvartal og er fortsat med at øge produktionen. Dens seneste rapport viste, at den leverede 15.620 køretøjer i april, en årlig stigning på 134,6 %.

Nio kigger ligesom andre kinesiske elbilselskaber på udlandet for at øge sit salg. Udfordringen er, at det amerikanske marked er blevet giftigt, mens Europa overvejer amerikansk-lignende toldsatser.

Derfor tror jeg på, at virksomheden vil se til andre steder som Sydamerika og Asien. Det satser også på sin batteribytteteknologi ved at danne partnerskaber med f.eks. Geely og Lotus Technology.

Har Nio-aktien nået bunden?

Copy link to section

Det er for tidligt at forudsige, om den seneste aktiestigning er et tegn på, at Nio har nået bunden. Jeg formoder, at virksomhedens økonomiske resultater planlagt til den 6. juni vil være afgørende.

Ifølge SeekingAlpha forventer analytikere, at dens omsætning vil være 1,44 milliarder dollars, et stort fald fra de 2,3 milliarder dollars, det tjente i det foregående kvartal. Dette fald vil være på grund af dets lavere bilpriser og et kraftigt fald i leverancer fra 50.045 til 30.100 i 1. kvartal.

Den anden vigtige figur at se i denne rapport vil være dens marginer. Den seneste rapport viste, at dens bruttomargin var 7,5%, en stigning fra de 3,9%, den lavede i Q4’22. En stigning i marginen, delvist på grund af dets fyringer, kan være med til at booste aktien.

Nio vil sandsynligvis blive bedt om at fortælle om dets fremtidige produktionsudsigter, da det har reduceret sit estimat for 1. kvartal. Analytikere forventer, at Nio vil producere omkring 200.000 køretøjer i år, en stor stigning fra de 160.000, det leverede i 2023.

Nio aktiekursanalyse

Copy link to section

Det daglige diagram viser, at Nio-aktiens bund på $3,67 i april og nu er steget over $5. Det svinger ved 50-dages og 100-dages eksponentielle bevægelige gennemsnit (EMA). Den har nu bevæget sig mellem den nedadgående kanal vist i sort, hvilket signalerer ubeslutsomhed blandt tyre og bjørne.

Derfor mener jeg på dette tidspunkt, at det er lidt svært at forudsige aktiens næste kurshandling på grund af dens kommende indtjening. Hvis der sker et bullish breakout, vil det næste punkt at se på oversiden af den faldende kanal til $6,50. På den anden side vil et bearish breakout få det til at styrte til nøglestøtten til $3,67.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse Produktion