USD/TRY-analyse: Udsigter for tyrkisk lira, da den klæbrige inflation fortsætter

Af:
op Jun 3, 2024
Listen
  • Tyrkiets statistikbureau offentliggør sin rentebeslutning på mandag.
  • Økonomer forventer, at dataene viser, at den overordnede CPI steg til 74,80 % i maj.
  • Den tyrkiske centralbank forventer, at inflationen vil falde til 38 % ved årets udgang.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

USD/TRY- kursen forblev i et stramt interval mandag, da investorerne forbereder sig på endnu en stærk tyrkisk inflationsrapport. Parret handlede til 32,21, hvor det har ligget fast i de seneste par dage. Denne pris er et par pips under det højeste år-til-dato på 32,8.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

tyrkiske inflationstal

Copy link to section

USD/TRY-parret vil være i søgelyset, da det tyrkiske statistikbureau offentliggør de seneste forbrugerinflationsdata. Økonomer adspurgt af Reuters forventer, at den årlige inflation fortsatte med at stige i maj.

Medianestimatet er, at CPI steg fra 69,80 % i april til 74,80 % i maj, det højeste punkt i år. På månedsbasis mener analytikerne, at det overordnede CPI faldt fra 3,18 % til 3,0 %

Disse tal vil komme et par uger efter, at den tyrkiske centralbank (CBT) øgede sit inflationsmål ved årets udgang. Embedsmændene forventer, at den årlige CPI vil ende året på 38 %, højere end det tidligere estimat på 36 %.

De fleste økonomer mener, at maj var den højeste årlige inflation for landet. De adspurgte af Reuters mener, at den årlige inflation vil falde med 10 % i juli og august. De mener også, at CBT’s mål om 38 % inflation er meget ambitiøst. I en erklæring sagde Selva Bahar Baziki fra Bloomberg:

“Vores udgangspunkt ser centralbanken fastholde sin styringsrente på 50 % gennem tredje kvartal af dette år, med eventuelle trusler mod inflationsbanen styret af stramningen af dens alternative værktøjer. Vi forventer, at centralbanken begynder at trimme renterne i fjerde kvartal.”

Rentenedsættelser fra CBT i en tid med dobbelt inflation vil være bearish for den tyrkiske lira. Ideelt set skærer centralbankerne renten ned, når inflationen enten er faldende eller er blevet dæmpet.

USD/TRY teknisk analyse

Copy link to section
USD/TRY

USD/TRY-diagram af TradingView

USD/TRY-kursen holdt sig i et stramt interval mandag, da handlende fokuserede på de kommende tyrkiske inflationsdata. Den handlede til 32,21, et par point under det højeste niveau for år til dato på 32,81.

Parrets ATR-indikator (Average True Range) er faldet til 0,20, hvilket signalerer, at dets volatilitet er tørret op. Også Relative Strength Index (RSI) har bevæget sig under neutralpunktet på 50, hvilket er et tegn på manglende momentum.

Derfor vil parret sandsynligvis forblive i dette interval i de næste par dage, da handlende venter på de amerikanske non-farm payrolls (NFP) data. De vigtigste støtte- og modstandsniveauer at se vil være på 31.50 og 32.81.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

USD Forex Markedsanalyse