Pitäisikö sinun ostaa vai myydä EUR/CHF, kun se siirtyy tasakurssiin?

Ohi:
päälle Mar 8, 2022
Listen
  • EUR/CHF-pari on pudonnut alimmalle tasolle sitten vuoden 2015.
  • Maanantaina pari onnistui siirtymään alle pariteettitason.
  • Myynti todennäköisesti jatkuu tulevina kuukausina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Sveitsin frangilla on ollut viime aikoina vahva kysyntä turvasatamien kysynnän kasvaessa. EUR/CHF-pari on pudonnut alimmalle tasolle sitten vuoden 2015 ja on pariteetissa. Toisaalta USD/CHF-pari on liikkunut sivusuunnassa, koska kahta paria pidetään turvasatamana.

SNB loppui vaihtoehdoista?

Sveitsin frangipari on ollut viime aikoina vahvassa nousutrendissä, kun Sveitsin vahva talous osuu samaan aikaan turvapaikan kysynnän kanssa.

Maan tuoreet tiedot osoittavat, että taloudella menee hyvin. Esimerkiksi työttömyysaste on laskenut noin 2,3 prosenttiin samalla, kun inflaatiokin tikittää ylöspäin. Viime viikolla julkaistut tiedot paljastivat, että inflaatio kiihtyi yli 2,0 prosenttiin ensimmäistä kertaa vuosiin.

Siksi tämä menestys asettaa Sveitsin keskuspankin (SNB) väliintulopaineen alle. Tällä hetkellä koronlasku vain pahentaa inflaatiotilannetta, kun taas merkit pankin koronnostosta voivat vahvistaa frangia.

SNB suosii heikkoa Sveitsin frangia, koska maa on riippuvainen viennistä. Siksi heikompi frangi tekee sen viennistä huomattavasti halvempaa erittäin kilpailluilla markkinoilla. Pankki on viime kuukausina valitellut frangin vahvuutta.

SNB on myös puuttunut markkinoihin myymällä aggressiivisesti Sveitsin frangia. Viime viikolla julkaistut tiedot osoittivat, että pankkitalletukset kasvoivat vain 0,07 % Sveitsin frangista, mikä tarkoittaa, että pankki puuttui asiaan vaatimattomasti.

Ja SNB:n jäsen Andrea Maechler sanoi viime viikolla antamassaan lausunnossa, että pankki on valmis puuttumaan asiaan tulevina kuukausina. Haasteena on, onnistuvatko tällaiset toimet.

EUR/CHF ennuste

EUR/CHF

Päiväkaavio näyttää, että EUR/CHF-pari putosi alle 1,00:n pariteettitason maanantaina. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun se teki niin yli 7 vuoteen. Pari on ollut vahvassa laskevassa trendissä ja on siirtynyt alle 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon.

Myös suhteellinen voimaindeksi (RSI) on siirtynyt ylimyydyn tason alapuolelle. Siksi on todennäköistä, että pari jatkaa laskuaan, kun karhut tavoittelevat seuraavaa avaintukitasoa 0,9900:ssa.

Ad

Haluatko hyödyntää nousevia ja laskevia USD-, GBP- ja EUR-kursseja? Käy valuuttakauppaa muutamassa minuutissa huippuluokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10