Tästä syystä AUD/USD nousi RBA-päätöksen jälkeen

Ohi:
päälle Apr 5, 2022
Listen
  • AUD/USD-pari nousi korkeimmalle tasolle sitten kesäkuun.
  • Se on noussut yli 10 % alkuvuoden pohjalta.
  • RBA totesi, ettei se ollut enää kärsivällinen inflaatiossa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

AUD/USD-pari nousi korkeimpaan pisteeseen sitten kesäkuun 2021 Australian keskuspankin (RBA) viimeisimmän korkopäätöksen jälkeen. Pari nousi korkeimmilleen 0,7632:een, mikä on lähes 10 % tämän vuoden alimman tason yläpuolella.

RBA:n päätös

RBA päätti kaksipäiväisen rahapoliittisen kokouksensa tiistaiaamuna. Tässä kokouksessa pankki päätti tehdä sen, mitä useimmat analyytikot odottivat.

Se jätti korkonsa ennalleen 0,10 prosenttiin ja varoitti Ukrainan jatkuvan kriisin kasvavasta riskistä. Se totesi, että tämä kriisi johti raaka-aineiden ja perustuotteiden hintojen nousuun toimitusketjun haasteiden jatkuessa.

RBA odottaa, että Australian työttömyysaste pysyy alle 4 prosentissa vuosina 2022 ja 2023. Siitä huolimatta, vaikka palkkojen nousua on ollut, se on suhteessa yhtä alhainen kuin ennen COVID-19-pandemiaa.

Eniten seurattu lausunto oli pankin näkemys inflaatiosta. Pankki sanoi lausunnossaan, että Australian yleisinflaatio on noin 2,6 prosenttia. Lausunnossa sanottiin:

“Inflaatio on kiihtynyt ja sen odotetaan nousevan edelleen, mutta työvoimakustannusten kasvu on jäänyt alle tason, joka on todennäköisesti johdonmukainen inflaation kestävän tavoitteen kanssa.”

Analyytikot tulkitsevat tämän liikkeen viittaavan siihen, että pankki oli nyt valmis aloittamaan korkojen nostamisen. Aiemmissa kokouksissa se oli vihjannut, että ensimmäinen koronnosto on vuonna 2023. Nyt analyytikot hinnoittelevat ensimmäisen korotuksen tämän vuoden kesäkuussa.

Ensinnäkin RBA ei todennäköisesti halua jäädä muiden keskuspankkien, kuten Federal Reserven ja Englannin keskuspankin (BOE) jälkeen. Lisäksi, kuten muutkin pankit, se todennäköisesti haluaa saada työkaluja käyttöönsä uuden maailmanlaajuisen taantuman varalta.

AUD/USD ennuste

aud/usd

AUD/USD-kurssi on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Tiistaina se onnistui nousemaan tärkeän vastustason yläpuolelle 0,7537 dollarissa, mikä oli viime vuoden kesäkuun korkein piste. Se on myös noussut tärkeän vastuksen 0,7443 yläpuolelle. Pari on ylittänyt 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon ja 61,8 % Fibonacci-jäljitystason.

Siksi on todennäköistä, että hinta jatkaa nousuaan, kun härät tavoittelevat seuraavaa keskeistä vastustasoa 0,7800:ssa.