Talouskalenteri: viisi valuuttaparia kaupankäyntiin tällä viikolla

Ohi:
päälle huhti 10, 2022
  • GBP/USD tulee olemaan huomion kohteena keskeisten taloustietojen vuoksi.
  • EUR/USD, USD/CAD, NZD/USD vaihtelevat keskuspankin päätösten vuoksi.
  • Toinen keskeinen katalyytti on Yhdysvaltain inflaatiotiedot.

Valuuttamarkkinoilla odotetaan lisää toimia tällä viikolla keskuspankkitoiminnan ja tärkeiden taloustietojen vuoksi. Myös Yhdysvalloissa on lisääntynyt huoli käänteisestä tuottokäyrästä. Joten tässä ovat tämän viikon suosituimmat valuuttaparit talouskalenterin mukaan.

GBP/USD

GBP/USD on ollut laskutrendissä viime viikkoina, koska sijoittajat ovat edelleen huolissaan Ison-Britannian taloudesta. Tällä viikolla pari on valokeilassa kansallisen tilastotoimiston (ONS) julkaisemien tärkeiden taloustietojen vuoksi.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Maanantaina ONS julkaisee uusimmat Ison-Britannian BKT-tiedot. Näiden lisäksi se julkaisee helmikuun tiiviisti seuratut valmistus- ja teollisuustuotantoluvut. Tiistaina ONS julkaisee Ison-Britannian työllisyystiedot ja sen jälkeen keskeiset inflaatioluvut torstaina. Siksi GBP/USD-parin volatiliteetti todennäköisesti kasvaa tällä viikolla.

EUR/USD

EUR/USD on toinen valuuttapari, jolla käydään kauppaa tällä viikolla. Tärkein tapahtuma on sunnuntaina pidettyjen Ranskan vaalien tulos. Tätä kirjoittaessa oli epäselvää, kumpi voitti, Marine Le Pen vai Emmanuel Macron. Voittajasta riippumatta pari näkee kuitenkin enemmän toimintaa.

Toinen keskeinen katalyytti parille on Euroopan keskuspankin (EKP) tuleva korkopäätös, joka tapahtuu torstaina. Pankin odotetaan jättävän korot ennalleen ja ilmoittavan, että se nostaa korkoja myöhemmin tänä vuonna.

NZD/USD

NZD/USD -pari on toinen valuuttapari, jota kannattaa seurata tällä viikolla RBNZ:n tulevan korkopäätöksen vuoksi. Analyytikot odottavat pankin nostavan korkoa toiset 25 peruspistettä ja nostavan koron näin 1,25 prosenttiin. Nämä koronnostot ovat perusteltuja, koska Uuden-Seelannin talous on elpynyt voimakkaasti viime kuukausina. Myös inflaatio, erityisesti kiinteistömarkkinoilla, on noussut merkittävästi.

USD/CAD

USD/CAD -pari on viime aikoina noussut vahvan Yhdysvaltain dollarin ja heikentyneen raakaöljyn hinnan vuoksi. Parin tärkein katalyytti on Kanadan keskuspankin tuleva korkopäätös. Analyytikot odottavat, että BOC nostaa myös korkoja Kanadan talouden vahvuuden vuoksi, kuten viimeaikaiset työpaikkatiedot osoittavat. Työttömyysaste on pudonnut alimmilleen vuosiin.

USD/TRY

USD/TRY on toinen tärkeä valuuttapari, johon on kiinnitettävä huomiota tällä viikolla. Pari on ollut viime aikoina tasaisessa nousutrendissä Turkin keskuspankin epäröidessä koronnostossa. Siksi pari on valokeilassa, kun Turkin tasavallan keskuspankki (CBRT) tekee päätöksensä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money