EUR/USD-ennuste ennen EKP:n korkopäätöstä

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on huhti 14, 2022
  • EUR/USD-pari ryömi takaisin ennen tulevaa EKP:n päätöstä.
  • Analyytikot odottavat EKP:lta lempeää sävyä eikä uusia tietoja.
  • Yhdysvallat julkaisee myös uusimmat vähittäismyyntitiedot.

EUR/USD-pari on valokeilassa ennen viimeisintä Yhdysvaltain vähittäismyyntidataa ja Euroopan keskuspankin (EKP) korkopäätöstä. Kurssi on 1,0882:ssa, mikä on hieman tämän kuun alimman tason yläpuolella.

EKP:n päätös ja Yhdysvaltojen vähittäismyynti

EUR/USD on elpymässä, kun sijoittajat asettuvat Euroopan keskuspankin tulevaan korkopäätökseen.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Päätös tulee tärkeään aikaan maailmantalouden kannalta. Useimmat keskuspankit ovat alkaneet toimia aggressiivisemmin taistellakseen inflaatiota vastaan. Esimerkiksi Uuden-Seelannin keskuspankki (RBNZ) päätti keskiviikkona toimittaa korkeimman koronnostonsa 22 vuoteen.

Samana päivänä Kanadan keskuspankki päätti myös nostaa korkoa 0,50 %. Se ilmoitti myös aloittavansa asteittaisen määrällisen kiristyksen vaiheen inflaation torjumiseksi. Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve on jo alkanut nostaa korkojaan ja on vihjannut alkavansa myös kiristää tasettaan.

Siksi EUR/USD-pari reagoi EKP:n lausuntoon. Analyytikot odottavat, että pankki jättää korkonsa ennalleen, missä se on ollut vuosia. He odottavat myös, että EKP jatkaa asteittaista vauhtiaan nettovarojen ostojen lopettamiseksi. Danske Bankin analyytikot odottavat nyt, että EKP nostaa korkoja syyskuun kokouksessaan. UOB:n analyytikot sanoivat huomautuksessaan:

– Emme kuitenkaan odota toistaiseksi muutoksia ohjauskorkoihin. Pikemminkin kaikki EKP:n politiikan kiristykset tänä vuonna liittyvät vain sen määrällisen keventämisen ohjelmien lopettamiseen.

EUR/USD-pari reagoi myös lievästi viimeisimpiin Yhdysvaltain vähittäismyyntitietoihin. Analyytikot odottavat lukujen paljastavan, että myynti pysyi vakaana maaliskuussa, vaikka inflaatio kiihtyi.

EUR/USD ennuste

EUR/USD

Päiväkaavio näyttää, että EUR/USD-pari on ollut vahvassa laskutrendissä kuukausia. Pienestä vetäytymisestä huolimatta pari pysyy 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella, kun taas MACD on siirtynyt neutraalin tason alapuolelle. Näin ollen on todennäköistä, että pari on laskusuhdanteessa EKP:n torstaisen päätöksen jälkeen.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.