Onko Yhdysvaltain dollari-indeksi turvallinen ostos sen noustessa vuoden 2020 huipulle?

Ohi:
päälle huhti 26, 2022
  • Yhdysvaltain dollari-indeksi on noussut korkeimmalle tasolle sitten maaliskuun 2020.
  • Se on noussut yli 14 prosenttia alimmalta tasoltaan sitten tammikuun 2021.
  • Nousu todennäköisesti jatkuu lähitulevaisuudessa.

Yhdysvaltain dollari-indeksi (DXY) jatkoi nousutrendiään tiistaina, kun sijoittajat odottivat tulevia kuluttajien luottamustietoja. Sen arvo on 101,82 dollaria, mikä oli korkein taso sitten 23. maaliskuuta 2020. Kuningas dollari on noussut yli 14 % alimmalta tasolta sitten tammikuun 2021.

Federal Reserve ja kohonneet riskit

DXY-indeksi nousi jyrkästi, kun sijoittajat heijastivat nousevia riskejä rahoitusmarkkinoilla. COVID-19-epidemian riski on jatkuva Kiinassa, joka on maailman toiseksi suurin talous. Maan hallitus on määrännyt joitain rajoituksia kaupungeissa, kuten Shanghaissa ja Pekingissä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Dollari-indeksi on noussut jyrkästi huolten Euroopan taloudesta jatkuessa. Useimmat analyytikot odottavat euroalueen talouden hidastuvan uudelleen energiasektorin vuoksi. On olemassa vaara, että monet maat kamppailevat löytääkseen vaihtoehtoisia maakaasulähteitä. Tämä on huomattavaa, sillä euro on suurin osatekijä dollari-indeksistä.

Lisäksi Ison-Britannian punta, joka on toiseksi suurin osatekijä, on kamppaillut Yhdistyneen kuningaskunnan viimeaikaisten heikkojen taloustietojen jälkeen. Perjantaina tiedot paljastivat, että Yhdistyneen kuningaskunnan vähittäismyynti romahti maaliskuussa. Gfk:n tilastotiedot paljastivat myös, että kuluttajien luottamus laski alimmalle tasolle sitten vuoden 2008. Siksi on todennäköistä, että Englannin keskuspankki (BOE) pitää strategisen tauon nostoissa.

Myös Yhdysvaltain dollari-indeksi on nousussa, kun Federal Reserve lupaa kiihdyttää koronnostojaan. Pankin odotetaan nostavan korkoja 0,50 % touko-, kesä- ja heinäkuussa.

Seuraavat keskeiset tiedot ovat Conference Boardin Yhdysvaltojen kuluttajien luottamusluku. Analyytikot odottavat tietojen osoittavan, että luottamus nousi 108:aan huhtikuussa, vaikka inflaatio nousi. Yhdysvallat julkaisee myös uusimmat asuntojen myyntitiedot ja kestotavaratilaukset.

Yhdysvaltain dollarin indeksiennuste

Päiväkaavio näyttää, että DXY-indeksi on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Tänä aikana indeksi on noussut yli 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon. Se on myös siirtynyt oranssilla näkyvän nousevan trendiviivan yläpuolelle. Lisäksi osoittajat, kuten suhteellinen voimaindeksi (RSI) ja lähentymisen ja hajonnan liukuva keskiarvo (MACD), ovat ylittäneet yliostetun tason.

Siksi Yhdysvaltain dollari-indeksi todennäköisesti jatkaa nousuaan, kun sijoittajat kohdistavat keskeisen vastuksen 102,50 dollariin. Pudotus alle sadan dollarin tuen mitätöi tämän näkymän.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.