Kuparin hinta vuoden uuteen pohjaan

Ohi:
päälle touko 2, 2022
  • Vahva Yhdysvaltain dollari ja laskevat tiedot Kiinan tehdastoiminnasta painavat kuparin hintaa.
  • Pieni kuolemaristi merkitsee pienenemistä edelleen lyhyellä aikavälillä.
  • Teknisten seikkojen ja perusteiden perusteella uusi YTD-matalin on todennäköistä seuraavissa istunnoissa.

Kuparin hinta on jatkanut tappioita kahdelta viime viikolta uudelle viikkolle. Vahva Yhdysvaltain dollari ja huoli Kiinan kysynnästä ovat edelleen painaneet punaista metallia. Nykyisellä tasollaan se on testannut uudelleen vuoden alimman tason, joka saavutettiin tammikuun lopulla 4,3145 dollarissa. Koska näkymät pysyvät laskusuunnassa, ne todennäköisesti saavuttavat uuden vuositason pohjan lyhyellä aikavälillä.

Viikon hintatekijät

Kuparin hinta on edelleen paineen alla kolmatta viikkoa peräkkäin vahvan Yhdysvaltain dollarin vallitessa. Vihreäselkäistä ovat nostaneet kohonneet odotukset Federal Reserven aggressiivisesta politiikan kiristämisestä. Tämän viikon puolivälissä pidettävässä Fedin kokouksessa keskuspankin odotetaan nostavan korkoa 50 peruspistettä. Kuten St. Louisin keskuspankin presidentti James Bullard totesi äskettäin Bloombergin haastattelussa, 75 peruspisteen nousua tulevina kuukausina ei voida hylätä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Muiden hyödykkeiden tapaan kuparin hinnalla on taipumus liikkua käänteisesti Yhdysvaltain dollarin arvoon nähden. Koska korkeampien korkojen ympäristö on asetettu vahvistamaan valuuttaa, punainen metalli todennäköisesti pysyy paineen alaisena lyhyellä aikavälillä.

Lisäksi sijoittajat ovat edelleen huolissaan Kiinan talouskasvunäkymistä. Keskinen valtakunta, joka on kuparin ja muiden teollisuusmetallien suurin kuluttaja, on kamppaillut uuden COVID-19-aallon kanssa viime viikkoina. Asetettujen sulkujen jälkeen sunnuntaina julkistetut tiedot osoittivat, että tehtaiden toiminta maassa supistui toista kuukautta peräkkäin alimmalle tasolleen sitten helmikuun 2020.

Kuparin hintaennuste

Kuparin hinta on aloittanut uuden viikon väärällä jalalla; jatkaen viime viikon laskua. Saavuttuaan huipulle 4,8455:een kaksi viikkoa sitten, COMEX-kuparifutuurit ovat sittemmin pudonneet yli 10 % 4,3145:een kirjoitushetkellä. Tällä tasolla sen arvo on alimmalla tasollaan kolmeen kuukauteen.

Päiväkaaviossa se on alle 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA). Se on myös ylimyydyn alueen, jonka suhteellinen voimaindeksi on 30, reunalla. Lisäksi se on muodostanut mini-kuoleman ristin, jossa lyhytaikainen 25 päivän EMA ylittää keskipitkän 50 päivän EMA:n huonompaan suuntaan. Sekä perustekijöiden että teknisten seikkojen perusteella minulla on laskeva näkymä lyhyellä aikavälillä.

Erityisesti odotan kuparin hinnan jatkavan kaupankäyntiä alle kriittisen 4,5000:n tason seuraavissa istunnoissa. Yhdysvaltain dollarin vahvistuessa se todennäköisesti pysyy 4,3550:n ja 4,2420:n välillä. Korjaava palautus voi saada sen osumaan vastustasoon 4,4515 ennen kuin se vetäytyy takaisin edellä mainitulle alueelle. Viikon edetessä Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen voi antaa karhuille mahdollisuuden laskea kuparin hinnan alimmalle tasolle tähän mennessä, 4,1815:een.

copper price
Kuparin hinta
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.