Kuparin hintaennuste: korjaava elpyminen vai lyhyen aikavälin pohja?

Ohi:
päälle touko 11, 2022
  • Kuparin hintaan kohdistuu paineita vahvan Yhdysvaltain dollarin ja globaalien kasvuhuolien keskellä.
  • Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksitietojen on määrä vaikuttaa dollariin ja punaiseen metalliin laajemmin.
  • Goldman Sachs odottaa kuparin hinnan palaavan nousevaan trendiin tulevina kuukausina.

Kuparin hinta on korjaavassa nousussa saavutettuaan kuluvan vuoden pohjan viikon alussa. Yhdysvaltain dollarin nousun hiljentyminen on pitkälti palautumisen takana. Siitä huolimatta se on edelleen laskutrendissä vahvan vihreäselkäisen ja maailmanlaajuisten talouskasvuhuolten keskellä.

kuparin hinta
kuparin hinta

Perusteet

Vaikka kuparin hinta on palautunut alkuviikon vuoden pohjalta, Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksitiedot, jotka julkaistaan myöhemmin päivällä, todennäköisesti kääntävät kirjatut voitot. Hintapaineet ovat yksi näkökohta, joka on siirtänyt Federal Reserven haukkamaiseen asenteeseen.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Jotkut analyytikot ovat kuitenkin sitä mieltä, että kuluttajahinnat ovat saavuttaneet huippunsa saavuttuaan edellisessä julkaisussa korkeimman tason neljään vuosikymmeneen, 8,5 prosenttia. Sellaisenaan huhtikuun kuluttajahintaindeksin arvioidaan vaikuttavan Yhdysvaltain dollarin ja kuparin hintaan laajemmin. Kuten muidenkin hyödykkeiden kohdalla, punaisen metallin hinnat pyrkivät liikkumaan käänteisesti dollarin arvoon nähden.

Vaikka kuparin hinta on laskenut kolme viikkoa, analyytikot ovat edelleen optimistisia, että kuparin hinta palaa nousevaan trendiin tulevina kuukausina. Vuonna 2021 investointipankki ilmoitti, että kupari on uusi raakaöljy ennustetun hyödykkeiden supersyklin keskellä.

Todellakin, se on ollut pitkittyneessä nousussa ylittäen psykologisen tason 5,0000 dollaria paunalta noin kaksi kuukautta sitten ensimmäistä kertaa ennätysten aikana. Noin kuukausi sitten Goldman Sachs totesi, että ”kuparin korkeampi hinta on väistämätön”.

Kuparin hintaennuste

Kuparin hinta on ollut kolmen viikon laskutrendissään. Viikon alussa se laajensi tappioitaan uuteen vuoden alimmalle tasolle 4,1260:aan. Edellisen kerran punainen metalli saavutti tämän tason joulukuun puolivälissä 2021. Keskiviikon istunnossa se on elpynyt 4,2065:een klo 07.12 GMT.

Jopa palautumisesta huolimatta se on edelleen laskevassa trendissä, kuten päiväkaaviossa havaitaan. Lisäksi se käy kauppaa alle 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon.

Sekä perustekijöiden että teknisten indikaattoreiden perusteella keskiviikon istunnon voitot ovat todennäköisesti korjaavaa elpymistä trendin kääntymisen sijaan. Myönnetään, odotan sen löytäneen lyhyen aikavälin pohjansa viikon alimmillaan. Tulevina kuukausina se todennäköisesti jatkaa nousuaan.

Päästyään ylimyydylle alueelle tiistaina suhteellisella voimaindeksillä (RSI) 27, se on nyt kyseisen alueen reunalla RSI:llä 31. Lyhyellä aikavälillä 4,1260 ja 4,2565 välistä aluetta on syytä varoa. Vaikka kuparin hinta nousee vielä lisää, se todennäköisesti löytää vastustuksen 4,2980:ssa. Toisaalta Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen seuraavissa sessioissa voi antaa karhuille mahdollisuuden saavuttaa uuden kuluvan vuoden pohjan 4,0575:ssa.

kuparin hinta
kuparin hinta
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.