Onko dollari-indeksi (DXY) osto ennen Yhdysvaltain inflaatiotietoja?

Ohi:
päälle touko 11, 2022
  • Yhdysvaltain dollari-indeksi on vetäytynyt jyrkästi viime päivinä.
  • Keskitymme tuleviin Yhdysvaltain kuluttajainflaatiotietoihin.
  • Tiedot osoittavat, onko Yhdysvaltain inflaatio saavuttanut huippunsa.

Yhdysvaltain dollari-indeksi (DXY) laski keskiviikkona hieman, kun sijoittajat odottivat Yhdysvaltojen tulevaa kuluttajainflaatiotietoa. Sen kaupankäyntikurssi on 103,56 dollaria, mikä on hieman alle vuoden huipputason 104,20 dollarissa.

USA:n inflaatio edessä

Yhdysvaltain dollari-indeksi on ollut viime päivinä vahvassa nousutrendissä, kun sijoittajat reagoivat Federal Reserven muuttuvaan sävyyn.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Pankki päätti tässä kuussa pitämässään rahapoliittisessa kokouksessa kuulostaa odotettua haukkamaisemmalta. Pankki myönsi, että se oli väärässä viime vuoden inflaation suhteen. Tuolloin Fed-viranomaiset uskoivat, että hintojen nousu oli ohimenevää.

Pankki päätti tehdä suurimman koronnostonsa sitten vuoden 2000 pyrkiäkseen rajoittamaan nykyistä inflaatiota. Se nosti korkoja 0,50 % ja sitoutui sitten nostamaan tulevissa kokouksissa.

Sittemmin pankin virkailijat ovat kuulostaneet haukkamaisilta. Esimerkiksi Loretta Meister sanoi tiistaina antamassaan lausunnossa, että hän tukee tulevissa kokouksissa lisää 50 peruspisteen koronnostoja. Hän toisti myös, että 0,75 prosentin koronnosto on myös mahdollinen. Muut toimihenkilöt, kuten Raphael Bostic ja Jay Powell, ovat myös olleet haukkamasia.

Siksi tulevat Yhdysvaltain kuluttajainflaatiotiedot ovat katalyytti dollari-indeksille. Ekonomistit odottavat lukujen osoittavan, että inflaatio hidastui hieman huhtikuussa. He odottavat nimenomaan kuluttajahintaindeksin putoavan maaliskuun 8,5 prosentista huhtikuun 8,0 prosenttiin. He uskovat myös, että ydinkuluttajahintaindeksi putosi 6,5 prosentista 6,0 prosenttiin samana ajanjaksona.

Odotettua paremmat inflaatioluvut antavat Fedille kannustimen nostaa korkoja aggressiivisemmin. Toisaalta, jos analyytikot ovat tarkkoja, se osoittaa, että inflaatio on huipussaan. Sellaisenaan se vähentää pankin kannustimia jatkaa nostoja.

Yhdysvaltain dollari-indeksin ennuste

Yhdysvaltain dollarin indeksi

DXY-indeksi on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Tämän seurauksena valuutta nousi korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2002. Neljän tunnin kaavion tarkempi tarkastelu osoittaa, että valuutta on siirtynyt vihreällä näkyvän nousevan trendiviivan alapuolelle. Se on myös liikkunut 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon välillä.

Siksi on merkkejä siitä, että dollari-indeksi on saattanut saavuttaa huippunsa. Jos näin tapahtuu, seuraava katsottava tärkeä tukitaso on 102,37 dollarissa, mikä oli alin taso 5. toukokuuta.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.