Onko turvallista ostaa USD/CHF saavutettuaan tasa-arvoisuuden ensimmäistä kertaa vuoden 2019 jälkeen?

Ohi:
päälle touko 13, 2022
  • USD/CHF saavutti tasa-arvoisuuden (1,00)
  • Turvasatamavaluutat polkumyynnissä
  • Ei merkkejä kääntymisestä

Yksi tämän vuoden vahvimmista valuuttamarkkinoiden liikkeistä on USD/CHF-parin tekemä. Tällä hetkellä sen kurssi on pariteetissa, mikä tarkoittaa, että 1 USD on yhtä suuri kuin 1 CHF – mitä ei ole tapahtunut sitten vuoden 2019.

Se on jälleen yksi esimerkki turvavaluuttojen katoamisesta. USD/JPY-kaavio näyttää melko samalta, mutta kaikki syyttävät Japanin keskuspankin politiikkaa heikosta jenistä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

USD/CHF-kaavio näyttää kuitenkin samalta ilman, että Sveitsin keskuspankki on otsikoissa. Voidaan siis sanoa, että sijoittajat pudottivat turvavaluuttoja vuonna 2022 ja etsivät turvaa kaikkivaltiaasta Yhdysvaltain dollarista – maailman varantovaluutasta.

Olemmeko lähellä huippua?

Ei näytä siltä ainakaan teknisestä näkökulmasta. Klassiset teknisen analyysin käänteiskuviot, kuten pää ja olkapäät tai kaksoishuippu, tarvitsevat aikaa muodostuakseen.

Perusteet eivät myöskään tue kääntymistä. Yhdysvaltain keskuspankki ei ujostele ilmaista halukkuuttaan toimittaa vielä ainakin kaksi 50 peruspisteen korotusta seuraavan kolmen kuukauden aikana, joten dollarin kysyntä todennäköisesti jatkuu.

Sveitsin keskuspankki tunnetaan yhtenä keskuspankeista, jotka jatkuvasti puuttuvat valuuttamarkkinoihin myymällä Sveitsin frangia. Vuosia on sanottu, että Sveitsin frangi on yliarvostettu eikä kuvasta taloudellista todellisuutta.

Tämä johtui siitä, että sijoittajat ostivat frangia epävarmuuden aikoina – aivan kuten he ostivat Japanin jeniä viime aikoihin asti. Mutta nyt peli muuttui, ja se tapahtui aikana, jolloin monet sijoittajat etsivät näitä valuuttoja täyttääkseen turvasatamansa Venäjän ja Ukrainan välisen sodan vuoksi.

USD/CHF on välttämätön valuuttakauppiaille, koska sillä on vahva, käänteinen korrelaatio EUR/USD:n kanssa. EUR/USD on FX-kojelaudan tärkein valuuttapari, ja vahva USD/CHF-trendi viittaa siihen, että EUR/USD-heikkous jatkuu.

Paluu pariteettiin, jota ei ole nähty vuoden 2019 jälkeen, USD/CHF tuo hieman helpotusta Sveitsin keskuspankille. Kaikki nämä vuodet sen oli vaikea pitää sijoittajat poissa Sveitsin frangista huolimatta koron asettamisesta negatiiviselle alueelle.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money