EUR/USD: pariteetti on aivan nurkan takana, Amundi sanoo

By: Mircea Vasiu
on touko 14, 2022
  • EUR/USD lähestyy pariteettia
  • Amundi sanoo, että se tulee perille alle kuudessa kuukaudessa
  • Fed ja EKP eroavat

Yhdysvaltain dollari nousee forex-mittaristossa, kun Federal Reserve aloittaa uuden kiristyssyklin. Yhdysvaltain keskuspankki on nostanut korkoa jo kahdesti.

Toukokuussa se teki sen nostamalla 50 peruspistettä. Mutta se aikoo tehdä enemmän – paljon enemmän Fedin tulevan ohjeistuksen mukaan.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tämän seurauksena EUR/USD-vaihtokurssi laski jyrkästi. Myös Euroopan keskuspankki (EKP) saattaa nostaa korkoja, mutta siitä huolimatta kuilu kahden keskuspankin välillä on edelleen laaja, sillä EKP:n talletuskorko on tällä hetkellä selvästi alle nollan.

Monien mielestä Yhdysvaltain dollari on saavuttanut äärimmäisen tason. Pelkästään muiden keskuspankkien korkoerosta päätellen ja Yhdysvaltain dollarin roolin kansainvälisessä rahoitusjärjestelmässä huomioon ottaen nousu saattoi kuitenkin vasta alkaa.

Dollarin vahvistuminen voi vahingoittaa Yhdysvaltain vientiä. Mutta Itä-Euroopan tuhoisan inflaation ja sodan aikana kauppiaat ja sijoittajat saattavat vain etsiä turvasatamaa maailman varantovaluutasta.

Loppujen lopuksi edes klassiset turvavaluutat, kuten Japanin jeni tai Sveitsin frangi, eivät nousseet dollaria vastaan. Näin ollen maailma on kääntymässä Yhdysvaltain dollariin, ja tähän mennessä nähdyt voivat olla vasta alkua paljon vahvemmalle liikkeelle.

Nähdäänkö EUR/USD tasa-arvossa? Euroopan suurimman omaisuudenhoitajan Amundin mukaan näemme.

Amundi lyö vetoa, että euro putoaa Yhdysvaltain dollarin kanssa tasoihin

Euroopan suurin omaisuudenhoitaja lyö vetoa yhteisen valuutan putoamisesta Yhdysvaltain dollarin pariteettiin. Tällä viikolla Financial Times -lehden artikkeli paljasti, että Amundin sijoitusjohtaja uskoo, että EKP jää jälkeen Fedistä inflaation torjunnassa ja että euro saavuttaa pariteetin Yhdysvaltain dollarin kanssa seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Totta puhuen euro on vajonnut Yhdysvaltain dollaria vastaan jo jonkin aikaa. Se ylitti suuren finanssikriisin vuonna 2008, eikä se ole katsonut taaksepäin siitä lähtien.

Yllä oleva kaavio näyttää selkeän laskutrendin, jota leimaa sarja matalampia huippuja ja alatasoja. Kahden keskuspankin välisen eron vuoksi yhteisen valuutan on vaikea pomppia, vaikka EKP nostaisi korkoja kesän aikana.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money