EUR/GBP hintaennuste odotettua parempien Ison-Britannian työllisyystietojen jälkeen

By: Mircea Vasiu
on touko 17, 2022
  • Ison-Britannian työllisyystiedot nostava tekijä punnan suhteen
  • EUR/GBP testaa kriittistä tukea
  • Molemmilla keskuspankeilla on erilainen politiikka

EUR/GBP reagoi eniten odotettua parempiin Ison-Britannian työllisyystietoihin. Aiemmin tänään Claimant Count Change ja työttömyysaste laskivat enemmän kuin markkinat odottivat, mikä laukaisi Ison-Britannian punnan nousun.

Näin ollen EUR/GBP-risteytyskurssi laski aggressiivisesti. Englannin punnan nousua, joka on ymmärrettävää taloustietojen näkökulmasta, vauhdittaa myös se, että punta on viime aikoina ollut merkittävän ylimyyty.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Otetaan esimerkiksi GBP/USD. Se kävi lähellä 1,20:aa, laskien yli 1 500 pisteen prosenttia pelkästään vuonna 2022. Totta kai Yhdysvaltain dollarin vahvuus laukaisi liikkeen, mutta punnan heikkous auttoi myös.

Tämän päivän positiiviset työllisyystiedot tulivat, kun Englannin keskuspankki varoitti nousevasta inflaatiosta ja siitä, ettei se voi paljoa estää sitä. The Daily Telegraph -lehden haastattelussa Englannin keskuspankin pääjohtaja varoitti ruokainflaatiosta, koska Ukrainan sodan aiheuttama pula johtaa hallitsemattomaan inflaation nousuun.

EUR/GBP hylätty vahvassa vastuksessa

EUR/GBP kävi 0,86:n yläpuolella ennen kuin se myytiin aggressiivisesti. Se epäonnistui 0,86:ssa, joka on aiemmin toiminut voimakkaana vastuksena, ja nyt uhkaa siirtyä testaamaan uudelleen 0,83 – kriittistä tukialuetta.

Brexitin jälkeen euron ja punnan vaihtokurssi on laskenut jatkuvasti. Se löysi pohjan 0,83:n tasolle vuonna 2022 pudottuaan yli tuhannella pisteellä, kun sijoittajat myivät yhteisen valuutan Yhdistyneen kuningaskunnan erottua Euroopan unionista.

Lisäksi Ukrainan konfliktin alkaessa yhteisvaluutta laski jälleen jalan – samoin EUR/GBP vaihtokurssi. Lopuksi kahdella keskuspankilla, Englannin keskuspankilla ja Euroopan keskuspankilla, on erilainen rahapolitiikka.

Toisaalta Englannin keskuspankki on jo nostanut korkoa, ja se puhuu haukkamaisesti. Mutta toisaalta Euroopan keskuspankki tekee edelleen määrällistä keventämistä ja suunnittelee korkojen nostoa kesän aikana ensimmäistä kertaa vuosiin.

Kaiken kaikkiaan EUR/GBP-pari näyttää olevan valmis testaamaan taas pohjia. 0,8300 on kriittinen tukialue, ja päivittäinen sulkemisen alle sen pitäisi laukaista lisää heikkoutta.

Vaikka tekninen kuva viittaa laskevaan kehitykseen, niin myös se perustavanlaatuinen kehitys. Koska kahden keskuspankin rahapolitiikan välillä on kuilu, euron ja punnan välisen vaihtokurssin kurssi pysyy laskussa.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.