EUR/USD-ennuste EKP:n jäsenen vihjaillessa 0,50 % nostosta

Ohi:
päälle touko 17, 2022
  • EUR/USD-pari nousi voimakkaasti tiistaina.
  • Hollannin keskuspankin pääjohtaja vihjasi 0,50 prosentin koronnostosta.
  • Eurostat julkaisi vahvat euroalueen BKT-tiedot.

Euro muuttui paraboliseksi tiistaina Alankomaiden keskuspankin pääjohtajan suhteellisen omituisen lausunnon jälkeen. EUR/USD-pari nousi korkeimmilleen 1,0545:een, mikä oli korkein taso sitten 11. toukokuuta. Se on noussut yli 1,8 % tämän kuun alimmalta tasolta.

Haukkamaisen EKP:n kommentit

EUR/USD-pari kallistui ylöspäin, kun lisää merkkejä Euroopan keskuspankin (EKP) haukkamaisuudesta nousi. Hollannin keskuspankin johtaja Klaas Knot sanoi lausunnossaan, että pankin tulisi nostaa korkoa 0,50 % kokoontuessaan heinäkuussa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Klaasia pidetään usein yhtenä EKP:n haukkamaisista virkamiehistä. Sellaisenaan on merkkejä siitä, että pankki alkaa nostaa korkoja odotettua aikaisemmin. Hän lisäsi:

Nykyisen tietämyksen perusteella haluaisin nostaa ohjauskorkoamme neljännesprosenttiyksiköllä. Elleivät lähikuukausina tulevat uudet tiedot viittaa siihen, että inflaatio levenee edelleen tai kasautuu. Jos näin on, suurempia korotuksia ei myöskään saa sulkea pois.

Hän ei ole yksin. Saksan keskuspankin johtaja esitti viime viikolla antamassaan lausunnossa, että EKP:n tulisi nostaa korkoja ennemmin tai myöhemmin. Saman mielipiteen on jakanut myös pankin johtaja Christine Lagarde.

Myös EUR/USD-pari nousi jyrkästi euroalueen positiivisten taloustietojen jälkeen. Eurostatin mukaan lohkon talous kasvoi 5,1 % ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä kasvu oli parempi kuin mediaaniarvio 5,0 %.

Silti EKP:n suurimmat huolenaiheet ovat stagflaatio ja taantuma. Stagflaatio tapahtuu, kun talouskasvu hidastuu ja inflaatio pysyy korkealla tasolla. Taantuma tulee todennäköisesti tapahtumaan öljyn ja kaasun merkittävästi korkeiden hintojen vuoksi.

EUR/USD-ennuste

EUR/USD

EUR/USD muodosti laskevan lipun kuvion, joka näkyy mustana. Tästä syystä pari onnistui nousemalla nousemalla mitätöimään laskevan näkemyksen. Nyt se onnistui ylittämään tärkeän vastustason 1,0471:ssä, joka oli alin arvo 28. huhtikuuta. Se on myös noussut 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle, kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) lähestyy yliostettua tasoa.

Siksi on todennäköistä, että pari ylläpitää nousevaa trendiä, kun härät tavoittelevat avainvastustasoa 1,0650:ssa.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money