GBP/USD muodostaa kupin ja kahvan ennen Ison-Britannian inflaatiotietoja

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on touko 17, 2022
  • GBP/USD nousi Ison-Britannian työpaikkatietojen jälkeen.
  • Työttömyysaste laski alimmalle tasolle sitten vuoden 1974.
  • Pari on muodostanut kupin ja kahvan kuvion tunnin kaavioon.

Ison-Britannian punta nousi korkeimmalle tasolle sitten 5. toukokuuta Ison-Britannian positiivisten työllisyystietojen jälkeen. GBP/USD-pari nousi korkeimmilleen 1,2480:aan, mikä oli noin 2,70 % viime viikon alimman tason yläpuolella. Pari on edelleen yli 5 % alle huhtikuun korkeimman pisteen.

Ison-Britannian työllisyys- ja inflaatiotiedot

Tilastovirasto (ONS) julkaisi tiistaina vahvat työllisyysluvut. Luvut paljastivat, että maan työmarkkinoiden kiristyminen jatkui maaliskuussa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Britannian työttömyysaste laski maaliskuussa 3,7 prosenttiin. Tämä oli parempi luku kuin mitä useimmat analyytikot odottivat. Se oli myös alhaisin taso sitten vuoden 1974. Tämä tarkoittaa, että työttömiä oli vähemmän maaliskuuta edeltäneiden kolmen kuukauden aikana.

Raportin tarkempi tarkastelu paljastaa, että työvoiman koko Isossa-Britanniassa oli pienempi kuin ennen pandemian alkamista. Tämä tapahtui, koska monet ihmiset sanoivat, etteivät he olleet töissä eivätkä etsi työtä.

Nämä luvut tulivat päivää ennen Ison-Britannian tulevia inflaatiolukuja. Reutersin kyselyyn vastanneet taloustieteilijät odottavat tietojen osoittavan, että kuluttajahintaindeksi nousi maaliskuun 7,0 prosentista 9,1 prosenttiin huhtikuussa. Lukuun ottamatta epävakaita elintarvikkeita ja energiatuotteita, he odottavat tietojen osoittavan, että inflaatio nousi 5,7 prosentista 6,2 prosenttiin.

Maanantaina Englannin keskuspankin pääjohtaja valitteli, ettei pankki pystynyt välttämään tilannetta, jossa inflaatio ei pääse 10 prosenttiin. Hän mainitsi ulkoiset tekijät, kuten Ukrainan sodan ja logistiikan haasteet kiihtyvään inflaatioon.

Myös GBP/USD-pari nousi Yhdysvaltojen positiivisten vähittäismyyntitietojen jälkeen. Tilastokeskuksen mukaan vähittäismyynti kasvoi 8,19 % ja ydinmyynti 0,6 % kuukausitasolla.

GBP/USD ennuste

GBP/USD

Tuntikaaviossa GBP/USD-pari on ollut vahvassa nousutrendissä maanantaista lähtien. Se onnistui nousemaan tärkeän vastuksen yläpuolelle 1,2400:ssa, joka oli perjantain korkein piste. Pari on myös muodostanut kupin ja kädensijan kuvion, joka on yleensä nouseva merkki.

Se on myös noussut 25 jakson ja 50 jakson liukuvan keskiarvon yläpuolelle, kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) on siirtynyt yliostetun tason yläpuolelle. Pari todennäköisesti jatkaa nousuaan, kun härät kohdistavat avainvastuksen 1,2600:aan.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.