Nexon uskomattoman älykäs Celsius-ostotarjous

Ohi:
päälle Jun 16, 2022
Listen
  • Nexo on kilpailija Celsius-kryptoalustalle
  • Nexo twiittasi varhain maanantaiaamuna ostotarjouksen, joka oli fiksu useista syistä
  • Muistuttaa Elon Muskin "rahoitus turvattu" Teslan arvonnostotwiittiä, mutta tämä oli Nexon laskelmoitu liike

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kun näin Nexon twiitanneen ostotarjouksensa kilpailijastaan Celsiuksesta viimeksi mainitun kriisin keskellä, hymyilin heti. Koska tietämättä mitään pinnallisten yksityiskohtien lisäksi, se on Celsiukselta todella ovela.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kaivaudutaanpa syvemmälle.

Celsiuksen aiheuttama kryptoromahdus

Copy link to section

Kirjoitin syvällisen sukelluksen kryptolainausalustan Celsius-kriisin aiheuttamaan kriisiin eilen täällä, mutta lyhyesti sanottuna Celsius teki järkyttävän toimenpiteen keskeyttäen nostot sunnuntai-iltana, kun he tuijottivat mahdollisen maksukyvyttömyyden tynnyriä, mikä laukaisi joukkomyyntiä ja tartuntapelkoja kaikkialla markkinoilla.

Mahdollinen Celsius-tartunta johtuu todennäköisesti osittain Terran romahtamisesta viime kuussa, koska Celsius oli sijoittanut varoja Terran Anchor-protokollaan (Luna-kuolemaspiraalin syväluotaus täällä – odotan todella kuukautta, jolloin mikään kuolemankierre ei edellytä kirjoittamista).

Nexo

Copy link to section

Luonnollisesti katseet kääntyivät kohti Nexoa, Celsiuksen kilpailijaa, joka tarjoaa asiakkaille myös tuottoa vastineeksi talletetusta kryptosta. Heidän tiiminsä ei tuhlannut paljon aikaa vastauksen twiittaukseen, vaan otti lehden Elon Muskin kirjasta viemällä Twitterin aikajanat paljastaakseen kunnianhimoisen ostotarjouksen.

Se sai minut nauramaan, koska se oli nerokasta – enkä ollut edes avannut ehtoja. Minun ei tarvinnut. Tämä on kryptovaluuttojen villin lännen maailma, ei Wall Street, ja Nexo käytti täällä älykkyyttään hyödyntääkseen juuri tätä tosiasiaa.

Wall Streetillä yritykset eivät voi omituisesti twiitata tällaisia asioita – sääntelijät suhtautuvat siihen tiukasti. Kryptossa on enemmän vapaita käskyjä, joten Nexo tarttui mahdollisuuteen. Se muistutti minua Muskin surullisen kuuluisasta “rahoitus turvattu” twiitistä, joka nosti Teslan hintaa muutama vuosi sitten. Klassikko. Tietysti hän päätyi kuumaan veteen SEC:n kanssa ja häntä syytettiin arvopaperipetoksesta.

Koska Nexon twiitti tuli vain muutama tunti sen jälkeen, kun Celsius keskeytti nostot, due diligence -menettelyä ja asianmukaista oikeudellista kehystä ei olisi voitu noudattaa. Tämä oli pohjimmiltaan mainostemppu – mutta helvetin hyvä.

Miksi se oli fiksua?

Copy link to section

Nexo saavutti tässä kaksi asiaa. Ensimmäinen oli tärkein – erottaminen siitä, että heidät maalattiin samalla siveltimellä kuin yhtäkkiä myrkyllinen Celsius. Heidän PR-henkilönsä pääsivät myrskyn edelle ja vetivät viivan hiekkaan korostaen Nexon terveyttä ja vakautta Celsiukseen verrattuna.

Toinen syy tämän älykkyyteen oli se, että se auttoi hillitsemään lunastusten vuorovesivirtaa. Toki Nexo voi olla terveempi kuin Celsius, mutta jopa terve pankki kamppailee liian suurten lunastusten alaisena.

Tämä kaatoi Celsiuksen – hallinnoitavien omaisuuserien pudotus 28 miljardista dollarista 12 miljardiin dollariin, ja Terra-kriisi pakotti yhä useammat ihmiset juoksemaan uloskäyntiovelle. Heidän (likvidi) varat eivät vastanneet velkojaan, ja siksi heidän oli keskeytettävä kotiutukset.

Twitterissä Celsiuksen ostotarjouksesta asiakkaat ovat vakuuttuneita yrityksen terveydestä ja varojensa turvallisuudesta, mikä vähentää todennäköisesti Nexon kassaan osuvien lunastusten määrää.

Julkisuustemppu

Copy link to section

Jos oli epäilystäkään, että kyseessä oli mainostemppu, Invezz otti yhteyttä Nexoon saadakseen kommentteja heidän suunnitelmistaan, jos Celsiuksen osto onnistuu. Perustaja ja toimitusjohtaja Antoni Trenchev vastasi seuraavasti:

Tällä hetkellä olemme paljon enemmän huolissamme siitä, että tarjoamme kryptoyhteisölle tarvittavat resurssit ja työkalut selviytyäksemme markkinoiden epävakaudesta, kuin maineestamme. Uskomme, että tekomme puhuvat puolestaan.

Antoni Trenchev, perustaja ja toimitusjohtaja, Nexo

Nämä kaverit ovat älykkäitä, kuten sanoin. Vilkaisin ostotarjoustviitissä olevaa aiesopimusta (LOI), joka on erittäin yleinen ei-oikeudellinen asiakirja, joka ei välitä Nexolta mitään laillisesti sitovia toimia. Molempien osapuolten due diligence korostetaan olevan elintärkeää, ja se on tuskin kaksi sivua pitkä – harjoittelija olisi voinut kirjoittaa sen parissakymmenessä minuutissa, kaikesta päätellen.

Lisäksi Celsius estää nostoja ja antaa heille mahdollisuuden saada vakavaraisuuden takaisin ja sovittaa likvidit varat velkoihin, minkä selvittäminen vie aikaa – mistä Nexo on hyvin tietoinen.

Tämä ei tapahdu yhdessä yössä. Toki Nexolla saattaa olla mahdollisuus katsoa Celsiuksen omaisuutta, mutta se ei tapahdu muutamassa päivässä twiittaamalla. Mutta voisiko olla hieno PR-liike erottaakseen itsensä Celsiuksesta ja säilyttääkseen koskemattoman maineensa? Twiitti on täydellinen siihen.

Maailman