Rakkaussuhde Metan osakkeeseen: Onko Cramer velkaa sijoittajayhteisölle anteeksipyynnön?

Ohi:
päälle loka 28, 2022
Listen to this article
  • Metan (aiemmin Facebook) osake putosi alle 100 dollarin osakkeelta tällä viikolla.
  • Osakkeet eivät ole käyneet näin alhaalla sitten vuoden 2016.
  • CNBC:n Jim Cramer pahoittelee johdon luottamista osakkeen kääntämiseen.

Monet Meta Platforms Inc:n (NASDAQ:META) osakkeenomistajat ovat nähneet vaikuttavat voittonsa hävinneen sen jälkeen, kun sosiaalisesta median yrityksestä metayhtiöksi muuntunut pudotti keskiviikkona iltapäivällä pomminvarmasti ikävän raportin.

Metan osakkeet putosivat tällä viikolla alle 100 dollarin rajan ja käyvät kauppaa tasoilla, joita ei ole nähty sitten vuoden 2016. Keskitytäänpä CNBC:n sijoitusguru (julkkis?) Jim Crameriin ja hänen nyt kuuluisaan anteeksipyyntöönsä sijoitusyhteisöltä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Cramer ei pitänyt Facebook-osakkeista vuonna 2021… eikä edelleenkään

Kun Facebook (ei vielä silloin Meta) kävi kauppaa lähellä 400 dollarin tasoa syyskuussa 2021. Tällöin Cramer väitti, että sijoittajien on oltava varovaisia – oikeudenmukainen ja kohtuullinen kanta tuolloin.

Lokakuun alussa 2021 Cramer sanoi , että Metan Facebookin ja sen johtoryhmän on ”todistettava, että se kuuluu edelleen” haluttuun FAANG-klubiin. Hän sanoi, että sijoittajien on oltava ”varovaisempia” osakkeen suhteen, kunnes johto osoittaa sijoittajien olevan oikeassa tai väärässä.

Vain muutamaa päivää myöhemmin Cramer sanoi, että hän ei voi ”hyvällä omallatunnolla omistaa” osakkeita reaktiona sisäisiin vuotoihin, joissa yritys oli tietoinen sen aiheuttamista haitallisista yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Sanotaan, että aika parantaa kaikki haavat. Cramerin tapauksessa hän tarvitsi vain alle kuukauden päästäkseen yli kaikista Metan aiheuttamista sydänsuruista. Mitä tarkalleen tapahtui muuttaakseen hänen tarinansa? Arvauksesi on yhtä hyvä kuin minun.

1. marraskuuta Cramer kommentoi ”sinun täytyy omistaa” Meta-osakkeet. Marraskuun 10. päivänä Meta oli yksi hänen parhaista valinnoistaan metaverse-segmentissä, jolloin osakkeet kävivät edelleen vakaasti yli 300 dollarin tason.

Helmikuussa 2022 Cramer oli edelleen Meta-osakkeen kannattaja ja sanoi uskovansa ”täysin” Metan toimitusjohtajaan Mark Zuckerbergiin. Maaliskuun 25. päivänä Metan osakkeenomistajat, jotka päättivät myydä asemansa noin 220 dollarilla, osoittautuvat ”erittäin vääräksi”.

Kun Metan osakkeet jatkoivat laskuaan 150 dollarin tasolle kesäkuukausina, Cramer väitti rohkeasti Metan metaversumin (sanotaan, että viisi kertaa nopeampi) olevan ”paljon parempi kuin Zoom”.

Joten kun Metan osake romahti tämän viikon tulosraportin johdosta, Cramer hallitsi osakemarkkinoiden otsikoita ja pyysi anteeksi. Hän sanoi tehneensä virheen ”luottaessaan” johtoryhmään. Arvioi itse kuinka aitoa tämä on.

Miksi en hyväksyisi Cramerin anteeksipyyntöä

En ole Metan osakkeenomistaja, joten minulla ei ole taloudellisia etuja kummassakaan tapauksessa. Syy miksi en ostanut Metan osakkeita johtuu siitä, että varoitusmerkit olivat melko ilmeisiä (katso alla olevaa kaaviota), ja näyttää siltä, että Cramer oli yksi harvoista, jotka näkivät sen.

On selvää, että myyjät ovat olleet täysin hallinnassa kesän 2021 lopusta lähtien

Mikä tarkalleen ottaen oli Metan osakkeiden ostaminen lokakuusta 2021 lokakuuhun 2022? Se ei voi olla räjähdysmäistä käyttäjien kasvua tai alustalla vietettyä keskimääräistä aikaa. Jäikö Cramerilta näkemättä Metan Q4-tuloksissa sen osa, jossa maailmanlaajuiset päivittäiset käyttäjät vähenivät ensimmäistä kertaa?

Tik Tokin vauhti yhdessä tylsän ja ikääntyvän Facebook-/Instagram-alustan kanssa oli ilmeistä kaikille. Etenkin Facebookista on tullut alusta, jossa vanhempani jakavat kuvia risteilyistään ja odottavat kärsimättömästi ”tykkäystä” minulta tai siskoltani.

Talouden heikkeneminen asettaa kyseenalaiseksi mainonnan kasvun kestävyyden lähitulevaisuudessa. Kauan odotettua vahvistusta WhatsAppin kaupallistamisesta ei ole vieläkään näkynyt missään.

Ja Metan yhteistyö Qualcomm Inc:n (NASDAQ:QCOM) kanssa räätälöityjen virtuaalitodellisuus-piirisarjojen kehittämiseksi? Wedbushin Dan Ivesin mukaan tämä ilmoitus ”osoittaa vain sellaisia kauppiaita ja sijoittajia, jotka eivät ole vakuuttuneita strategioistaan tai joilla ei ole resursseja niiden toteuttamiseen Metan suhteen.”

Jälleen kannattaa toistaa kysymys: mikä oli Meta-osakkeen härkätapaus? Onkohan siihen vastausta.

Oppitunti: lakkaa rakastamasta ei-rakastettavaa osaketta

Ainoa johtopäätös (ainakin minun mielestäni) on se, että Cramer teki sen mistä jokainen virheellinen sijoittaja tunnetaan: rakastaa osaketta, jota ei pitäisi rakastaa. Mutta Cramerin, entisen hedge-rahastonhoitajan ja Goldman Sachsin alumnien, pitäisi tietää paremmin ja hän heitti pyyhkeen kuukausia sitten.

Loppujen lopuksi hänen Mad Money -ohjelmansa avauslause on: ”Toiset ihmiset haluavat saada ystäviä, minä haluan vain ansaita sinulle rahaa, koska työni ei ole ainoastaan viihdyttää sinua, vaan myös kouluttaa ja opettaa sinua.”

Huonoin rahantekijä, viihdyttäjä, kouluttaja ja opettaja koskaan. Ehkä hän on hyvä ystävä, hänellä on baari ja joka ei halua olla ystävä baarin omistajan kanssa.

Koska hänen nettovarallisuutensa on arviolta 150 miljoonaa dollaria (anna tai ota), hänen anteeksipyyntönsä monille on merkityksetöntä. Hänellä on varaa sellaisiin tappioihin, joita keskivertosijoittajalla ei ole.

Tämä vastaus twiittiin kertoo kaiken:

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money