Yhdysvaltain inflaatio 6,5 %, mitä se tarkoittaa markkinoiden suhteen?

Ohi:
päälle Jan 12, 2023
Listen
  • Yhdysvaltain inflaatio on 6,5 prosenttia odotusten mukaisesti
  • Pääprosentti on alin sitten lokakuun 2021, ydinprosentti laskeutui 5,7 prosenttiin
  • Viimeisin korkopolitiikka päätetään 1. helmikuuta

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

USA:n inflaatio 6,5 %, mutta mitä se tarkoittaa markkinoiden kannalta?

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Rahoituksen tärkein luku, viimeisintä inflaatiota kuvaava Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi, julkaistiin torstaina. Otsikkoluku laskeutui 6,5 prosenttiin, mikä on alhaisin arvo sitten lokakuun 2021. Se on viides peräkkäinen kuukausi, jolloin inflaatio on laskenut vuositasolla.

Analyytikot olivat ennustaneet 6,5 prosentin korkoa, mikä tarkoittaa, että lukema oli odotusten mukainen.

Seuraavaa korkopäätöstä odotetaan helmikuun 1. päivänä

Copy link to section

Katse kääntyy nyt Yhdysvaltain keskuspankin puoleen, joka kokoontuu seuraavan kerran helmikuun 1. päivänä päättämään viimeisimmistä korkopolitiikan suunnitelmista. Viime vuonna Fed nousi seitsemän kertaa, vei likviditeettiä markkinoilta ja lähetti hintoja aggressiivisesti alas. Se on selvästi asettanut inflaation etusijalle, ja korkokehitys osoittaa, ettei se ole yrittänyt bluffata.

Markkinoiden reaktio

Copy link to section

Markkinat olivat nousseet tällä viikolla, kun optimismi oli hiipinyt markkinoille kahden edellisen kuukauden positiivisten inflaatiotietojen jälkeen. Myös Eurooppa ilmoitti viime perjantaina aiempia odotuksia pienemmän inflaation. Euroopan osakkeet olivat nousseet korkeimmilleen sitten toukokuun 2022.

Myös Yhdysvaltain osakkeet olivat nousseet; S&P 500 nousi 4 % ennen CPI-tietojen julkistamista. Jopa kryptomarkkinat, joilla oli brutaali alkuvuosi, osoittivat hienoja voittoja, kun riskivarat kaikkialla spekuloivat, että korkeat korot olivat tulossa odotettua aikaisemmin.

Koska tämä artikkeli julkaistiin ilmoituksen jälkeisinä minuuteina, markkinat osoittivat suhteellisen vaimeaa reaktiota, joka oli odotettavissa, koska korko laskeutui odotusten mukaisesti ja oli suurelta osin hinnoiteltu.

Perusinflaatio

Copy link to section

Vaikka päälukema on laskenut merkittävästi viime kuukausina, sijoittajat olivat olleet huolissaan ydininflaatiosta, joka poistaa laskelmista epävakaammat ruoan ja energian hinnat.

Kaasun hintojen laskiessa viime vuoden äärimmäisen nousun jälkeen pääkurssi hyötyi aiempien korkeiden hintojen putoamisesta indeksistä. Tyypillisesti päättäjät keskittyvät enemmän ydinkorkoon, koska siihen rahapolitiikka voi vaikuttaa tarkemmin. Euroopassa osakkeet itse asiassa vetäytyivät viime kuussa inflaation julkistamispäivänä, kun ydinkorko osoittautui odotettua tiukemmaksi.

Tänään Yhdysvalloissa ydinkorko laskeutui 5,7 prosenttiin, myös odotusten mukaisesti. Se on laskenut 6 prosentista viime kuussa, ja on siunaus, että se putoaa päälukeman rinnalla.

Fedin puheenjohtaja Jerome Powell sanoi viime kuussa, että Fed tarvitsisi “huomattavasti enemmän todisteita” siitä, että inflaatio on hellittämässä, ja lisäsi, että “minun ja kollegoideni näkemys on, että tämä vie jonkin aikaa… meidän on vain ymmärrettävä, että edessämme oleva matka on pitkä, ennen kuin pääsemme takaisin hintavakauteen”.

Siksi katseet kääntyvät nyt helmikuun 1. päivään, jolloin Fed tekee viimeisimmän politiikkansa päätöksen. Kuten koko vuoden, Fedin korkopolitiikka johtaa markkinoita, eikä tällä hetkellä ole mitään tärkeämpää kuin kuukausittainen kuluttajahintaindeksi.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Yhdysvallat Maailman Makrotalous Osakkeet Pohjois-Amerikka