VIDEO: Onko taantuma tulossa? Ja onko aika ostaa osakkeita?

Ohi:
päälle Jan 20, 2023
Listen to this article
  • Markkinat kokevat nyt taantuman suurimpana pelkona heikentyneiden inflaatiotietojen jälkeen
  • Yhdysvalloista peräisin olevat tiedot ovat saaneet osakkeet putoamaan pelon kasvaessa
  • Sam Burns, Mill Street Researchin markkinastrategi, liittyi podcastiin keskustelemaan nykyisestä ilmapiiristä

Talouden maailma on epävarma. Vaikka viime kuukaudet ovat tuoneet joitakin myönteisiä uutisia inflaatiorintamalle, markkinat pelkäävät nyt taantuman olevan suoraan tähtäimessä.

S&P 500 -indeksi on heikentynyt tällä viikolla Yhdysvaltojen epätyydyttävien talouslukemien jälkeen, ja on luopunut osasta hyvin ansaittuja voittojaan inflaatiolukemien heikentyessä. Kumpi on kyseessä, inflaatio vai taantuma? Nousevatko vai laskevatko osakkeet?

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Keskustelin Sam Burnsin (Mill Street Researchin markkinastrategi) kanssa tällä viikolla Invezz-podcastissa saadakseni hänen näkemyksensä melkein kaikesta – osakemarkkinoista, Fedin toimista, tiukoista työmarkkinoista, teknologian irtisanomisista, joukkovelkakirjoista, asuntomarkkinoista ja siitä, onko nyt hyvä aika ostaa.

S&P 500 oli juuri painunut alle 4 000 pisteen tätä kirjoittaessa, kun Yhdysvaltain heikot vähittäiskaupan ja teollisuustuotannon luvut laskivat osakkeita. Kysyinkin Samilta kuinka todennäköinen taantuma on ja pitäisikö Fedin harkita, onko se ylikorostanut itseään yrittäessään torjua inflaatiota.

Keskustelimme myös päinvastaisesta skenaariosta, eli siitä, että inflaatiota ei ehkä sittenkään voiteta. Vertailut 70-luvulle tuntuivat sopivilta, vuosikymmenelle, jolloin inflaatio jyrähteli ja joka on ehkä lähin ennakkotapaus, joka meillä on tälle, no, ennennäkemättömälle ilmapiirille.

Alla oleva kaavio osoittaa, että inflaatio kesytettiin muutaman kerran 70-luvulla, ennen kuin se syöksyi takaisin raivokkaasti – asia, josta keskustelimme podcastissa suhteessa nykyiseen ilmapiiriin.

Kirjoitin tällä viikolla asumisesta. Halusin saada Samin näkemyksen heikkenevistä markkinoista ja joitain pessimistisempiä ennusteita siitä, mihin markkinat saattavat olla menossa.

Käsittelimme myös työmarkkinoita, jotka ovat olleet äärimmäisen tiukat korkojen noususta ja teknologia-alalta tulevista uutisia herättävistä irtisanomisista huolimatta. Tällä viikolla toinen suuri teknologiayritys, Microsoft, leikkasi huomattavan osan työvoimastaan. Sam arvioi, miksi hän suhtautuu osakkeisiin myönteisemmin, mutta ei kuitenkaan ole aivan valmis vaihtamaan teknologiasektorin alipainotustaan.

Tämä on vain esimerkki siitä, mikä todella pomppii lähes jokaisen suuren makroaiheen ympärillä juuri nyt. Maailmassa, joka nostaa esiin loputtomalta vaikuttavia keskustelunaiheita juuri nyt, materiaalista ei todellakaan ole ollut pulaa.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortal, @DanniiAshmore ja @OriginProtocol kanssa. Tai käy osoitteessa www.millstreetresearch.com saadaksesi lisätietoja.

Kiitos kuuntelusta, seuraa ja tilaa meidät tästä: