Ad

MEME-KOLIKOIDEN AIKA ON TÄÄLLÄ

Memeinated animation

SEURAAVA 100x PRESALE ALKAA PIAN

OSTA NYT

Appelsiinimehun hinta perääntyy Brasilian sadonkorjuukauden alkaessa

Ohi:
päälle Jun 6, 2023
Listen
  • Appelsiinimehun hinta on ajautunut alaspäin muutaman viime viikon aikana.
  • Tämä lasku johtuu pääasiassa siitä, että Brasiliassa on sadonkorjuukausi.
  • Teknisesti hinta on muodostanut kolminkertaisen kaavion.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Appelsiinimehun hinta on vetäytynyt toukokuussa kaikkien aikojen ennätystasolle 295,82 dollariin. Investingin kokoamat tiedot osoittavat, että appelsiinimehu käy kauppaa 274 dollarissa, mikä tarkoittaa, että se on laskenut yli 7,5 % tämän vuoden korkeimmasta pisteestä. Kaiken kaikkiaan appelsiinimehu on kahvin ja ruokintakarjan jälkeen kolmanneksi parhaiten tuottava hyödyke tänä vuonna.

Kysyntä ja kysyntädynamiikka

Copy link to section

Appelsiinimehu on johtava hyödyke, jota miljoonat ihmiset kuluttavat päivittäin. Suurin osa nykyään kulutettavista appelsiineista tulee Brasiliasta, joka tuottaa yli 16 miljoonaa tonnia appelsiineja vuosittain. Sitä seuraavat Kiina, Yhdysvallat, Intia ja Meksiko.

Appelsiinimehun hinta on ollut vahvassa nousutrendissä viime vuosina, kuten täällä kirjoitin. Kaiken kaikkiaan hinta on noussut yli 100 % viimeisen kymmenen vuoden aikana ja yli 120 % viimeisen 3 vuoden aikana. Tämä ralli johtuu pääasiassa Yhdysvaltain appelsiinituotannon yleisestä laskusta.

Noin 70 % kaikesta Yhdysvalloissa tuotetusta appelsiinimehusta tulee Floridasta, osavaltiosta, joka on käynyt läpi useita hurrikaaneja viime vuosina. Vuonna 2022 osavaltio kärsi hurrikaanista Ian ja vuonna 2017 se kulki hurrucan Irman läpi. Nämä hurrikaanit ovat johtaneet tuotannon laskuun, ja arvioiden mukaan Irma johti sadon 30–90 prosentin laskuun.

Myös Brasiliasta tuleva appelsiinin saanti on huolissaan. Toukokuussa julkaistussa raportissa Fundecitrus sanoi, että Brasiliassa oranssia tuotetaan 303,90 miljoonaa laatikkoa. Se on noin 1,9 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Appelsiinimehun hintojen viimeaikainen lasku johtuu todennäköisesti kausiluonteisista tekijöistä, koska tarjonta lisääntyy tähän aikaan vuodesta, joka on sadonkorjuukausi.

Appelsiinimehun hintaennuste

Copy link to section
orange juice

TradingView’n appelsiinimehukaavio

Päivittäinen kaavio osoittaa, että appelsiinimehu oli huipussaan 296,90 dollarissa. Se on nyt vetäytynyt ja siirtynyt alle tärkeän tukitason 287,56 dollariin, korkein piste 4. ja 25. huhtikuuta. Relative Strength Index (RSI) on ajautunut yliostetun tason alapuolelle.

Appelsiinimehut ovat ylittäneet 25 päivän ja 50 päivän liukuvat keskiarvot. Lisäksi hinta on muodostanut kolminkertaisen yläosan kuvion. Siksi hinta voi jatkaa laskuaan lähitulevaisuudessa, kun myyjät kohdistavat avaintuen 239,37 dollariin. Siirtyminen vastuspisteen yläpuolelle 295,40 dollarissa mitätöi laskevan näkymän.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Sijoita hyödykkeisiin, kuten kultaan, vehnään, litiumiin, öljyyn ja vastaaviin muutamassa minuutissa parhaimmin luokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10