USD/MYR: Tästä syystä Malesian ringgitti on vapaassa pudotuksessa

Ohi:
päälle Apr 15, 2024
Listen
  • Malesian ringgitti on ollut voimakkaassa vapaassa pudotuksessa viime viikkoina.
  • USD/MYR lähestyy korkeinta pistettään helmikuussa rallin jatkuessa.
  • Ralli tapahtuu, kun keskuspankki pyrkii estämään sen hidastumisen.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Malesian valuutta on kovien paineiden alaisena, kun se lähestyy kaikkien aikojen alinta arvoaan suhteessa Yhdysvaltain dollariin. USD/MYR -pari kävi maanantaiaamuna 4,77:ssä, muutaman pisteen alle helmikuun korkeimman 4,80:n.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Malesian ringgit putoaa

Copy link to section

Se on noussut yli 12 prosenttia alimmasta pisteestään vuonna 2023 ja lähes 20 prosenttia vuoden 2020 pohjalta. Erityisesti pari on noussut kolme peräkkäistä viikkoa.

Malesian ringgit ei ole ainoa kehittyvien markkinoiden valuutta, joka on vapaassa pudotuksessa. Afrikassa Nigerian naira on pudonnut yli 50 % viime kuukausina. Samoin Filippiinien peso on vetäytynyt alimmalle tasolleen sitten marraskuun 2023, kun Kiinan juan on 7,24 suhteessa Yhdysvaltain dollariin.

USD/MYR-pari on hypännyt jyrkästi Yhdysvaltain dollarin yleisen vahvuuden vuoksi. Tiedot osoittavat, että Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) on noussut 106 dollariin, korkeimmalle tasolle sitten marraskuun 3. päivän. Se on yli 5,3 prosenttia korkeampi vuoden 2024 alimmasta tasosta.

Greenbackin ralli johtuu pääasiassa siitä, että Federal Reserven odotetaan säilyttävän haukkamaisen sävyn nyt, kun USA:n inflaatio on pysynyt sitkeästi korkeana. Tuoreet tiedot osoittivat, että maan inflaatio hyppäsi 3,5 prosenttiin maaliskuussa, kun taas kuluttajahintaindeksi nousi 3,8 prosenttiin.

Siksi futuurimarkkinat viittaavat joko 0,25 %:n koronnostoon tänä vuonna tai jatkuvaan taukotilaan 23 vuoden huipulla.

Tämän mukaisesti USD/MYR on noussut jatkuvien geopoliittisten jännitteiden vuoksi, mikä todennäköisesti kiihottaa inflaatiota. Raakaöljyn hinta on noussut 91 dollariin, kun taas West Texas Intermediate (WTI) on noussut 86 dollariin.

Samaan aikaan pari on jatkanut nousuaan, kun kauppiaat uhmasivat keskuspankin ja hallituksen toimia valuutan tukemiseksi. Helmikuussa hallitus painosti valtion yrityksiä kotiuttamaan ulkomaisia varoja valuutan nostamiseksi.

Keskuspankki ilmoitti maanantaina, että se jatkaa valuuttamarkkinoiden koordinointia valuutan vahvistamiseksi. Lausunnossa todettiin, että se varmistaisi markkinoiden asianmukaisen toiminnan yritysten, viejien ja muiden valtion omistamien yritysten avulla.

USD/MYR tekninen analyysi

Copy link to section
USD/MYR

USD/MYR-kaavio TradingView’n mukaan

USD:n ja MYR:n välinen vaihtokurssi on ollut vahvassa nousussa viime viikkoina. Se on ylittänyt 25 päivän ja 50 päivän eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot (EMA). Pari lähestyy myös ratkaisevaa vastuspistettä 4,80:ssa, joka on korkein heilahdus helmikuussa.

Samaan aikaan MACD ja suhteellinen voimaindeksi (RSI) ovat jatkaneet nousuaan, mikä osoittaa, että sillä on nousuvauhti. Siksi parin pienimmän vastuksen polku on nousujohteinen, ja seuraava katsottava kohta on psykologinen piste kohdassa 15.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USD Forex