Palantir (PLTR) tulos esikatselu ja osakekurssiennuste

Ohi:
päälle Apr 29, 2024
Listen
  • Palantirin osakkeen kurssi on menestynyt hyvin tekoälyliiketoiminnan kasvun myötä.
  • Se hyötyy myös kaupallisen liiketoimintansa kasvusta.
  • Painopiste siirtyy nyt ensi viikon taloustiedotteeseen.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Palantir (NYSE: PLTR) osakekurssi on joutunut paineen alaisena viime kuukausina, koska huolet sen arvostuksesta ovat edelleen olemassa. Se on myös vetäytynyt tekoälyteollisuuden väsymyksen keskellä. Osake putosi maanantaina alimmilleen 20,30 dollariin vuoden 27,52 dollarista.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Palantir Technologiesin tulos edessä

Copy link to section

Palantir Technologies, 50 miljardin dollarin yritys, on ollut yksi nopeimmin kasvavista yrityksistä Yhdysvalloissa. Sen vuositulot ovat nousseet 729 miljoonasta dollarista vuonna 2018 yli 2,25 miljardiin dollariin vuonna 2023.

Analyytikot odottavat, että yritys jatkaa kasvuaan, ja sen vuotuinen liikevaihto nousee 2,7 miljardiin dollariin ja 3,23 miljardiin dollariin seuraavan kahden tilikauden aikana. Se on myös kääntynyt nurkkaan ja tullut kannattavaksi yritykseksi.

Palantir hyötyy kolmesta pääteemasta. Ensinnäkin maat ympäri maailmaa lisäävät nyt puolustusmenojaan geopoliittisten riskien kasvaessa. Yhdysvalloissa puolustusmenojen odotetaan nousevan yli 1 biljoonaan dollariin lähivuosina.

Nämä kehitystyöt ovat tärkeitä, koska Palantir tuottaa merkittäviä summia puolustusteollisuudessa. Myös globaalien riskien odotetaan kasvavan edelleen tulevina vuosina, mikä kasvattaa sen liikevaihtoa.

Toiseksi yritys hyötyy tekoälytyökalujensa kasvavasta kysynnästä yritysten ja hallitusten keskuudessa. Lopuksi yhä useammat yritykset omaksuvat sen teknologian kasvattaakseen markkinaosuuttaan.

Viimeisimmät tulokset osoittivat, että yhtiön kaupallinen liikevaihto kasvoi 32 % vuoden viimeisellä neljänneksellä 284 miljoonaan dollariin. Valtion tulot kasvoivat 11 prosenttia 324 miljoonaan dollariin. Tulevaisuudessa analyytikot odottavat kaupallisen liiketoiminnan olevan puolustussektoria suurempaa.

Tulevaisuudessa seuraava tärkeä katalysaattori Palantirin osakkeen kurssille on sen ensi viikon maanantaina julkaistava taloudellinen tulos. Nämä luvut antavat enemmän väriä sen suorituskyvystä Q1:lla.

Keskimääräisen arvion mukaan yhtiön liikevaihto nousi 19 prosenttia 625 miljoonaan dollariin, kun taas osakekohtainen tulos nousi 0,08 dollariin.

Silti Palantirin suurin huolenaihe on, että se on vakavasti yliarvostettu, koska kyseessä on 50 miljardin dollarin yritys ja sen liikevaihdon vuonna 2025 arvioidaan olevan 3 miljardia dollaria vuonna 2025. Tämä tuo sen ennakoidun hinnan myyntiin 16,6, mikä on merkittävä.

Palantirin osakekurssiennuste

Copy link to section
Palantir stock

TradingView:n PLTR-kaavio

Päiväkaavio näyttää, että PLTR-osakkeen kurssi on pärjännyt hyvin viime kuukausina. Äskettäin se on kuitenkin vetäytynyt 27,5 dollarin alkuvuoden huipulta nykyiseen 22,85 dollariin. Se on myös siirtynyt hieman yli 50 päivän ja 25 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon.

Osake on myös noussut avainvastuksen yläpuolelle 21,80 dollariin, mikä on korkein heilahdus viime vuoden marraskuussa. Samaan aikaan suhteellinen voimaindeksi (RSI) on siirtynyt neutraalipisteen yläpuolelle 50:ssä.

Siksi tässä vaiheessa PLTR-osakkeen hinnan näkymät ovat neutraalit ennen 5. toukokuuta. Tärkeimmät katsottavat tuki- ja tukitasot ovat 20 ja 25 dollaria. Alle 20 dollarin tauko osoittaa enemmän haittaa, kun taas nousu yli 25 dollaria avaa mahdollisuuden nousta YTD:n huipulle 27,52 dollariin.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Teknologia