Ocugen-osake on hyvä spekulatiivinen osto, mutta siinä on yksi keskeinen riski

Ohi:
päälle May 7, 2024
Listen
  • Ocugenin osakkeet ovat nousseet yli 183 prosenttia vuonna 2024.
  • Yhtiö kehittää OCU400:aa, lääkettä harvinaisen silmäsairauden hoitoon.
  • Laimennusriskit ovat kohonneet, koska käteistä rahaa riittää vain Q4:een.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Ocugenin (NASDAQ: OCGN) osakekurssi on noussut viime vuodesta korkeammalle tasolle, jota auttoivat kasvavat toiveet OCU400:n hyväksymisestä Food and Drug Administrationin (FDA) toimesta. Osake nousi yli 378 % syyskuun alimmasta pisteestä ja 183 % tänä vuonna.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

OCU400 voisi olla pelinvaihtaja

Copy link to section

Ocugen on bioteknologiayritys, joka sai suosiota Covid-19-pandemian aikana, kun se työskenteli Covid-rokotteen OCU500 parissa. Tuolloin sen osake nousi korkeimmalle 17,46 dollariin, mikä antoi sen markkina-arvoksi yli 12 miljardia dollaria.

Nyt sijoittajien painopiste on kääntynyt OCU400:aan, uuteen lääkkeeseen, joka hoitaa harvinaista sairautta, joka tunnetaan nimellä retinitis pigmentosa. Tämä on perinnöllinen sairaus, joka johtaa mustaan pigmentoitumiseen ja verkkokalvon asteittaiseen rappeutumiseen.

Arvioiden mukaan tauti kohdistuu yli 1,6 miljoonaan ihmiseen maailmanlaajuisesti ja että sen markkinakoko on miljardeja dollareita. Yhdysvalloissa on yli 110 000 potilasta. Analyytikot uskovat, että sen markkinakoko nousee yli 30 miljardiin dollariin vuoteen 2033 mennessä.

Lääkettä hoitaa nykyään yleisesti Rochen valmistama Luxturna. Äskettäinen lausunto osoitti, että lääke on erittäin kohtuuhintainen, koska sen hinta on 850 000 dollaria. Tämä tarkoittaa, että Ocugenin lääke voi menestyessään kasvattaa markkinaosuuttaan, varsinkin kun sen hinta on Luxturnaa alhaisempi.

On suuri mahdollisuus, että OCU400 hyväksytään, koska se on siirtynyt kolmanteen testivaiheeseen. Huhtikuussa FDA hyväksyi Investigational New Drug (IND) -muutoksen aloittaakseen lääkkeen kolmannen vaiheen tutkimuksen. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja sanoi tuolloin antamassaan lausunnossa:

“Tähän asti on ollut vain yksi markkinoitu tuote, joka hoitaa yhtä sadasta RP:hen liittyvästä geenimutaatiosta. Nyt on todellista toivoa kaikilla RP-potilailla, joilla ei ole ollut hoitovaihtoehtoa.

Ocugen toivoo, että lääke hyväksytään vuoteen 2026 mennessä. Tämän seurauksena sen tulevilla taloudellisilla tuloksilla ei todennäköisesti ole liikaa tuloja. Tärkeimmät tarkkailtavat tiedot ovat sen menetys ja sen taseen vahvuus.

Viimeisimmät tulokset paljastivat, että Ocugenilla oli 39,5 miljoonaa dollaria käteisvaroja ja muita varoja, kun vastaavana ajanjaksona vuonna 2022 oli 90,9 miljoonaa dollaria. Sen kassasaldo on laskenut jokaisella vuosineljänneksellä. Sen kokonaisnettotappio viiden viime vuosineljänneksen aikana oli yli 90 miljoonaa dollaria.

Siksi on suuri mahdollisuus, että Ocugen kerää käteistä myöhemmin tänä vuonna. Yhtiö kertoi huhtikuussa antamassaan lausunnossa, että sen kassasaldot kestävät Q4’24 asti, mikä tarkoittaa, että sitä ennen tapahtuu kassakorotus. Ocugen on kasvattanut liikkeessä olevien osakkeidensa 1,57 miljoonasta vuonna 2020 yli 256 miljoonaan tänään.

Ocugenin osakekurssiennuste

Copy link to section
Ocugen stock

TradingView’n OCGN-kaavio

Kääntyessämme päiväkaavioon näemme, että OCGN-osakkeen hinta muodosti kaksinkertaisen yläosan 2,07 dollarissa ja laski sitten alimmilleen 1,10 dollariin huhtikuussa. Kun se laski, se siirtyi avaintukitason alapuolelle 1,33 dollariin, tämän kuvion pääntieeseen.

Se on nyt elpynyt takaisin ja ylittänyt 50 päivän ja 100 päivän eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA), mikä on positiivinen merkki. Relative Strength Index (RSI) on osoittanut ylöspäin, mikä viittaa uuteen vauhtiin.

Epäilen, että osake nousee avainvastuspisteeseen 2,07 dollariin ennen tulostaan. Kuten edellä todettiin, sijoittajien tulee kuitenkin olla tietoisia kasvavasta laimennusriskistä.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Yhdysvallat Markkina-analyysi Osakkeet Terveys ja lääkkeet