Broadcomin osakeanalyysi: AVGO voi saavuttaa 1 biljoonan dollarin arvon

Ohi:
päälle Jun 18, 2024
Listen
  • Broadcomin osakkeet ovat nousseet tänä vuonna ennätyskorkeaksi.
  • Yhtiö julkaisi viime viikolla vahvan taloudellisen tuloksen.
  • Tämä suuntaus voi nostaa sen markkina-arvon yli 1 biljoonaan dollariin lähitulevaisuudessa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Broadcomin (NASDAQ: AVGO) osakekurssi on mennyt paraboliseksi sen jälkeen, kun yhtiö julkaisi viime viikolla rohkaisevat taloudelliset tulokset. Se nousi maanantaina korkeimmilleen 1 828 dollariin, mikä nosti markkina-arvonsa yli 807 miljardiin dollariin.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Vahvaa kasvua, mutta yliarvostettua

Copy link to section

Broadcomin ensimmäinen vuosineljännes oli loistava, kun sen sirujen ja ohjelmistoratkaisujen kysyntä jatkoi kasvuaan. Sen liikevaihto kasvoi 43 prosenttia yli 12,4 miljardiin dollariin, kun taas sen oikaistu käyttökate nousi 59 prosenttia 7,4 miljardiin dollariin.

Näyttävä liikevaihdon kasvu johtui myös sen tekoälyliiketoiminnasta, joka tuotti 3,1 miljardia dollaria tuloja. Myös VMware, jonka se osti vuonna 2023, vaikutti näyttävään kasvuun. Ilman VMwarea sen liikevaihto kasvoi 12 %.

Broadcom myös lisäsi tulevaa ohjeistustaan ja odottaa, että sen vuotuinen liikevaihto nousee yli 51 miljardiin dollariin tänä vuonna. Sen oikaistu käyttökate on noin 61 % liikevaihdosta.

Yhtiön tulokset kuvastavat tekoälyn vahvaa kysyntää ja sitä, että yritykset nopeuttavat teknologiainvestointejaan. Nvidia, maailman suurin siruyhtiö, raportoi yli 200 prosentin liikevaihdon kasvusta ensimmäisellä neljänneksellä. Myös Super Micro Computerin kasvu oli merkittävää.

Suurin haaste Broadcomiin sijoittamisessa on, että se on Nvidian tavoin tullut erittäin yliarvostettua. SeekingAlfan tiedot osoittavat, että sen hinta-tulossuhde on 76 ja termiinikerroin 88.

Nämä ovat valtavia lukuja, koska sektorin mediaani on 30 ja 29. S&P 500:n eteenpäin suunnattu P/E-suhde on 21. Broadcomin EV/EBITDA-luku on 16,9, korkeampi kuin sektorin mediaani 2,93.

Toinen ongelma on, että Broadcomista on tullut erittäin velkaantunut yritys, jolla on yli 71 miljardia dollaria pitkäaikaista velkaa. Tämä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä suuri huolenaihe, koska se tuottaa yli 5,3 miljardia dollaria vapaata kassavirtaa neljännesvuosittain.

Näistä ongelmista huolimatta Broadcomin osakkeilla on syytä olla nousussa. Ensinnäkin lyhyellä aikavälillä tuleva osakkeiden jakautuminen todennäköisesti lisää kysyntää kauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa.

Toiseksi Broadcomin tuotteilla ja palveluilla on huomattavaa kysyntää. Sen sirujen kysyntä kasvaa samalla kun sen ohjelmistoalustojen kasvu jatkuu.

Lisäksi teknisestä näkökulmasta, kuten alla näet, sillä on nouseva vauhti, jota se tarvitsee jatkaakseen nousuaan. Tämä hintatoimi muistuttaa mitä tapahtui Nvidian kaltaiselle yritykselle.

Broadcomin osakekurssiennuste

Copy link to section

Viikkokaavio osoittaa, että AVGO:n osakkeen kurssi on ollut vahvassa nousussa pitkään. Tänä aikana se on pysynyt kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella, mikä on merkki siitä, että sonnit ovat hallinnassa.

Keskimääräinen suuntaindeksi (ADX) on siirtynyt yli 40:een. ADX-indikaattori on suosittu työkalu, joka mittaa trendin voimakkuutta. Lisäksi se on siirtynyt punaisella näkyvän nousevan kanavan yläpuolelle.

Siksi osake jatkaa huimaa nousuaan, kun ostajat kohdistavat keskeisen vastuksen 2 000 dollariin. Jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että Broadcom on seuraava suuri yritys, joka saavuttaa yli 1 biljoonan dollarin markkina-arvon.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Maailman