Fordin osakekurssiennuste: Oletko taas menossa alle 10 dollarin?

Ohi:
päälle Jun 21, 2024
Listen
  • Analyytikot suosivat Fordia ja korostavat kehittyvää sähköautostrategiaa.
  • Yritys lopetti äskettäin "EV-sertifioitu" -ohjelman, mikä lisää jälleenmyyjien kelpoisuutta.
  • Tärkeimmät hintapisteet: tuki hintaan 11,30 dollaria

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Ford Motor Company (NYSE:F) on äskettäin kiinnittänyt huomiota analyytikoille, erityisesti Morgan Stanleyn analyytikoille, jotka ovat tehneet siitä parhaan valinnan Yhdysvaltain autoalalla.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tämä innostus johtuu Fordin kehittyvästä sähköautostrategiasta, mikä viittaa merkittävään muutokseen heidän nykyisestä lähestymistavastaan. Analyytikko Adam Jonas korostaa, että Ford on yhä enemmän tietoinen tarpeesta tehdä merkittäviä muutoksia sähköautostrategioihinsa.

Yrityksen odotetaan vähentävän vertikaalisia integraatiopyrkimyksiään ja keskittyvän sen sijaan kumppanuuksiin ja yhteistyöhön erityisesti kiinalaisten yritysten kanssa, mikä heijastaa Teslan viimeaikaisia toimia.

Viimeaikaiset tapahtumat

Copy link to section

Pyrkiessään vastaamaan sähköajoneuvojen valtavaan kysyntään Ford tekee merkittävän politiikan muutoksen lopettamalla “EV-sertifioitu” -ohjelmansa. Tämä ohjelma edellytti aiemmin jälleenmyyjien sijoittavan jopa miljoona dollaria sähköautojen myyntiin.

Heinäkuun 1. päivään mennessä kaikki Ford-jälleenmyyjät ovat oikeutettuja myymään sähköajoneuvoja, jolloin kelpoisten jälleenmyyjien määrä kaksinkertaistuu 2 800:aan. Fordin sähköajoneuvoyksikkö raportoi huomattavan 1,3 miljardin dollarin tappion ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun taas Ford Blue -yksikön myynti kasvoi 13 % ja oli 21,8 miljardia dollaria.

Fordin talousjohtaja John Lawler on hahmotellut strategian, jonka tavoitteena on parantaa pääoman tehokkuutta ja parantaa voittomarginaaleja. Deutsche Bank Global Auto Industry -konferenssissa puhuessaan Lawler korosti kumppanuuksien ja kustannussäästöjen merkitystä.

Ford pyrkii saavuttamaan 2 miljardin dollarin kustannussäästöt tänä vuonna pääasiassa materiaali- ja valmistustehokkuuden ansiosta.

Nämä ponnistelut tulevat ratkaisevaan aikaan, sillä sähköautojen hintojen alennukset ovat olleet merkittäviä ja yhtiöllä on edelleen kustannuspaineita.

Fordin pyrkimykset parantaa sähköajoneuvojen kannattavuutta ovat saaneet yhtiön etsimään kustannussäästöjä toimittajiltaan. Toimitusketjun johtaja Liz Door on kehottanut toimittajia leikkaamaan kustannuksia ja varmistamaan tehokkaan valmistustoiminnan. T

Toukokuu 2024 oli Fordille vahva kuukausi, ja autojen myynti Yhdysvalloissa kasvoi 11,2 % edelliseen vuoteen verrattuna. Sähköautojen myynti kasvoi 64,7 % ja hybridiautojen myynti kasvoi vastaavasti 64,5 %.

Myös kuorma-autojen myynti, joka muodostaa merkittävän osan Fordin liikevaihdosta, kasvoi 11,2 %. Huolimatta F-sarjan kuorma-autojen myynnin lievästä laskusta automyynnin yleinen kasvu korostaa Fordin joustavuutta ja markkina-asemaa.

Analyytikkooptimismia ja pitkän aikavälin potentiaalia

Copy link to section

Ford on myös saanut positiivista huomiota Wall Streetiltä, kun Sanford C. Bernstein on aloittanut kattavuuden “Outperform” -luokituksen ja 16 dollarin hintatavoitteen avulla.

Analyytikko Daniel Roeska uskoo, että Fordin investoinnit sähköajoneuvoihin vahvistavat lopulta sen taloudellista suorituskykyä ja täydentävät sen jo ennestään vahvaa lava-auto- ja SUV-liiketoimintaa.

Yhtiön pitkän aikavälin näkymiä tukevat odotukset sähköautoyksikön toiminnallisesta vipuvaikutuksesta ja kannattavuudesta. Lisäksi Fordin odotetaan kaventavan vuoden 2024 ohjeistustaan, mikä voisi toimia osakkeen katalysaattorina ja nostaa sitä keskipitkällä aikavälillä.

Arvostus- ja markkinaolosuhteissa liikkuminen

Copy link to section

Fordin arvostusta arvioitaessa on tärkeää ottaa huomioon sekä sen auto- että rahoituskomponentit. Kun oikaistu vapaa kassavirta on keskimäärin 4,4 miljardia dollaria, analyytikot uskovat, että Fordin nykyinen markkina-arvo edustaa käypää arvoa, erityisesti sen syklisen luonteen valossa.

Yhtiön aineellinen osakekohtainen kirjanpitoarvo ja vakaa tase tukevat entisestään sen sijoitustyötä.

Kilpailutilanne ja markkinadynamiikka huomioon ottaen sijoittajien on kuitenkin punnittava näitä tekijöitä huolellisesti harkitessaan Fordia pitkän aikavälin sijoituskohteena.

Tutkittuamme viimeaikaista kehitystä, taloudellista suorituskykyä ja strategisia aloitteita on aika kiinnittää huomiomme kaavioihin.

Osakkeen viimeaikaisen hintakehityksen huomioiminen on ratkaisevan tärkeää sen ymmärtämisessä, onko Ford valmis pudottamaan 10 dollarin merkin alle vai voiko se nousta korkeammalle.

Nouseva sisäänpääsymahdollisuus hintaan 11,80 dollaria

Copy link to section

Fordin lyhyen aikavälin kaaviossa voimme nähdä, että osake lähti laskutrendiin sen jälkeen, kun se nousi äskettäin 13,95 dollariin huhtikuussa.

Se on kuitenkin löytänyt tukea läheltä 11,50 dollarin tasoa, joka on hyvin lähellä 38,2 % Fibonacci-retracementia edellisestä swingin alimmasta ja ylimmästä 11,30 dollarista.

TradingView:n F-kaavio

Tämä on erittäin matalariskinen merkintä sijoittajille, jotka ovat nousussa osakkeen suhteen. He voivat ostaa sen nykyisellä tasolla, joka on lähellä 11,80 dollaria, samalla kun stop loss on 11,25 dollaria.

Jos osake onnistuu jälleen löytämään tukea yli 11,3 dollarin, voimme nähdä sen pomppivan takaisin 13 dollarin tason yläpuolelle tulevina viikkoina, jolloin lyhytaikaiset kauppiaat voivat kirjata voittoja.

Sijoittajien, jotka jatkavat osakekurssin laskua, on odotettava sen putoamista alle 11,30 dollarin, jolloin he voivat aloittaa uusia lyhyitä positioita stop lossilla 12,52 dollarissa ja kirjata voiton alle 9 dollarin.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Maailman