De bedrijfswinst van Deutsche Post stijgt met 50% in Q3

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 10, 2020
  • De bedrijfswinst van Deutsche Post stijgt met 50% in Q3.
  • Het Duitse bedrijf voorspelt een jaarlijkse bedrijfswinst van £3,92 miljard.
  • Deutsche verwacht dat zijn vrije kasstroom in het boekjaar 2020 meer dan £1,78 miljard zal bedragen.

Deutsche Post (ETR: DPW) zei dinsdag dat het een e-commerce boom verwacht in het komende kerstseizoen. De pakketbezorging is nu vastbesloten om zijn capaciteit uit te breiden om in de komende maanden aan de grotere vraag te voldoen.

De aandelen van het bedrijf waren op de markt meer dan 5% gedaald. Deutsche Post is momenteel 10% hoger op de aandelenmarkt. Dit is wat u moet weten over het kiezen van de winstgevende aandelen.

Deutsche voorspelt een jaarlijkse bedrijfswinst van £3,92 miljard

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deutsche Post zei dat de bedrijfswinst in het fiscale derde kwartaal 1,25 miljard pond bedroeg, wat neerkomt op een groei van 50% op jaarbasis. In termen van omzet zag het bedrijf een stijging van 4,4% op jaarbasis tot £ 14,41 miljard in het afgelopen kwartaal, tegenover een iets lagere verwachte £ 14,34 miljard.

Voor het volledige boekjaar voorspelt Deutsche dat zijn bedrijfswinst zal dalen in de orde van grootte van £ 3,65 miljard tot £ 3,92 miljard. Het bereiken van de bovenkant van de richtlijn, zo voegde het eraan toe, zal alleen mogelijk zijn als het leveringsnetwerk voldoende blijkt te zijn tijdens de kerstperiode, wanneer de volumes stijgen.

Deutsche zei ook dat het verwacht dat zijn vrije kasstroom in het boekjaar 2020 zal worden gedrukt op meer dan £ 1,78 miljard. Eerder had het dit jaar £ 1,60 miljard aan vrije kasstroom voorspeld. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Deutsche Post £ 800 miljoen aan bedrijfswinst gerapporteerd.

Andere prominente cijfers in het winstrapport van Deutsche Posts op dinsdag zijn onder meer een toename van 11,6% in het volume van de pakketactiviteiten in het derde kwartaal. De omzet van de express-divisie steeg met 14,6% en de verkoop van e-commerce oplossingen steeg in Q3 26,1%.

De opmerkingen van CEO Frank Appel op dinsdag

CEO Frank Appel van Deutsche Post gaf dinsdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“We hadden een succesvol derde kwartaal en realiseerden verbeteringen in omzet, EBIT en cashflow – dankzij onze 550.000 medewerkers wereldwijd en onze uitstekende portefeuille van e-commerce logistieke oplossingen die zowel kleine als grote klanten wereldwijd ten goede komen. Met onze wereldwijde diensten houden we de wereldeconomie ook tijdens de crisis draaiend. Onze medewerkers presteren elke dag uitzonderlijk goed onder uitdagende omstandigheden om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Appel zei dinsdag ook dat Deutsche Post goed voorbereid was om het COVID-19 vaccin te verspreiden zodra het klaar is.

Op het moment van schrijven heeft de Duitse multinationale pakketbezorgingsmaatschappij een waarde van £ 42,04 miljard en een koers-winstverhouding van 21,26.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld