USD/CAD: Dit is waarom de Canadese dollar vandaag stijgt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 20, 2020
  • De USD/CAD is vandaag scherp gedaald na de sterke Canadese detailhandelsverkopen.
  • De detailhandelsverkopen in Canada zijn in september met 1,1% gestegen.
  • Het paar reageert ook op het besluit van Steve Mnuchin om de stimulans af te bouwen.

De Canadese dollar is aan de derde opeenvolgende dag van stijging ten opzichte van de Amerikaanse dollar bezig, nadat Steve Mnuchin besloot om de noodfinanciering aan kleine bedrijven stop te zetten. De valuta wint ook vanwege de algemeen zwakkere dollar, stabiele olieprijzen en de detailhandel in Canada. Het USD / CAD paar handelt op 1,3060.

Canadese dollar in een sterke opwaartse trend

VS beëindigt stimuleringsmaatregelen voor bedrijven

Gisteren zei Steve Mnuchine, de vertrekkende minister van Financiën, in een brief aan Jerome Powell dat de Fed meer dan $ 455 miljard zou moeten teruggeven aan de afdeling. Deze fondsen werden toegewezen onder de CAREs Act en hebben bedrijven van elke omvang geholpen om door de crisis te navigeren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een deel van de fondsen bevindt zich in de Mainstreet Lending Facility die naar kleine en middelgrote bedrijven gaat, terwijl anderen bedrijfsobligaties van grotere bedrijven kopen.

De aankondiging komt op een moment dat het aantal COVID gevallen in de Verenigde Staten toeneemt. Het aantal dagelijkse gevallen steeg gisteren met een record van 180.000, waardoor het totale aantal gevallen op meer dan 11,3 miljoen komt. Evenzo zijn er meer dan 250.000 doden gevallen en de situatie zal nog erger worden.

Tegelijkertijd heeft het congres moeite om een nieuwe stimuleringsovereenkomst te sluiten, die volgens experts nodig is om de economie te verzachten.

De detailhandel in Canada stijgt

De USD / CAD beweegt ook vanwege de sterke Canadese detailhandelsverkopen. Volgens Statistics Canada zijn de totale detailhandelsverkopen in het land in september met 1,1% gestegen ten opzichte van 0,4% in augustus. In totaal bedroeg het verkoopvolume C$ 53,9 miljard. De kernverkopen, exclusief benzinestations en voertuigen, stegen met 1,1% en overtroffen daarmee de gemiddelde schatting van 0,2%.

Uit de cijfers bleek dat de meeste sectoren in de Canadese detailhandel het goed deden, met e-commercetransacties die opliepen tot C$ 3,2 miljard.

De cijfers kwamen twee dagen nadat het bureau milde inflatiecijfers had vrijgegeven. De algemene consumptieprijsindex steeg in oktober met 0,7%, een kleine stijging ten opzichte van de 0,5% in september. In dezelfde maand steeg de kern-CPI met 1,0%, waarbij de benzineprijzen de grootste achterblijvers waren.

Technische vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

De vier-uur grafiek laat zien dat de USD / CAD prijs in september een dubbel toppatroon maakte op 1.3420. Het daalde vervolgens naar een dieptepunt van 1.3083 in oktober en stuiterde vervolgens terug naar 1.3387 in dezelfde maand. Deze maand daalde het paar naar een dieptepunt van 1.2928 en steeg vervolgens naar de hoogste van deze week op 1.3176.

Bij de huidige prijs van 1,3052 bevindt de prijs zich aan de onderkant van de Bollinger-banden, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) het oversold-niveau van 30 nadert. Als u nieuw bent met deze concepten, kunt u onze gratis cursussen lezen en zelfs experimenteren met een gratis forex demo-account.

Daarom is het pad van de minste weerstand voor het paar lager, met als volgende grote steun het psychologische niveau van 1.3000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld