De bearish vlag van USD/CNY houdt aan na een sterke PMI

Geschreven door: Crispus Nyaga
november 30, 2020
  • De USD/CNY prijs vormt een bearish vlagpatroon na sterke PMI-gegevens uit China.
  • De PMI voor de verwerkende industrie steeg in november tot 52,1.
  • De PMI voor niet-verwerkende industrie steeg in november van 56,2 naar 56,4.

De Chinese economie bleef in november op volle toeren draaien doordat de vraag uit lokale en interne bronnen toenam. De USD / CNY handelt op 6.5826, wat meer dan 8% lager is dan het hoogste punt van dit jaar op 7.1785.

USD/CNY
USD/CNY reageert op Chinese verwerkende industrie gegevens

China PMI voor de verwerkende industrie stijgt gedurende 9 opeenvolgende maanden

China staat bekend om zijn productiesector. Zijn producten, van smartphones tot kleding en maskers, hebben internationaal een aanzienlijk marktaandeel. Daarom wordt het welbevinden van de productie van het land gebruikt als een graadmeter voor de wereldeconomie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een rapport eerder vandaag bleek dat de PMI voor de verwerkende industrie in november steeg van 51,4 in de voorgaande maand naar 52,1. Die stijging was beter dan de schattingen van 51,5 door economen die door Bloomberg werden ondervraagd.

Een PMI-waarde van 50 en hoger is meestal een teken dat de sector verbetert. De Chinese PMI ligt de afgelopen negen maanden boven dit niveau, wat opnieuw een bewijs is van de kracht van de economie.

De gegevens, vrijgegeven door het National Bureau of Statistics, toonden aan dat de subindex van de productie steeg tot 54,7, terwijl het totale aantal bestellingen ongewijzigd bleef op 53,9. De exportindex steeg naar 51,5. In een rapport na de gegevens schreven analisten van ING:

“We handhaven onze prognose van 1,7% bbp-groei voor 2020, gevolgd door 7,0% groei in 2021 vanwege 1) een laag basiseffect vanaf 2020; 2) voortdurende economische groei door de binnenlandse vraag; en 3) hopelijk een betere externe omgeving dankzij vaccins voor COVID-19 en een Amerikaanse regering van Biden.”

Ondertussen reageerde de USD / CNY ook op de sterke PMI voor de niet-verwerkende sector, die steeg van 56,2 naar 56,4. Economen verwachtten dat de PMI terug zou vallen naar 56,0.

Morgen zal een onafhankelijke productie-PMI-meting van Markit en Caixin Global verschijnen. Economen verwachten dat de cijfers zullen aantonen dat de PMI in november is gedaald van 53,6 naar 53,5. Dat zal nog steeds een teken zijn dat de economie van het land het beter doet dan gemiddeld.

Later vandaag zullen de investeerders in forex reageren op de Amerikaanse huizenverkopen die om 15:00 GMT zullen verschijnen. Analisten verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de omzet met 1,0% herstelde na een daling van 2,2% in de voorgaande maand.

Technische vooruitzichten USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat het USD / CNY paar sinds mei van dit jaar in een algemene neerwaartse trend zit. In de afgelopen dagen bevond de prijs zich echter in een consolidatiefase en bevindt hij zich op hetzelfde niveau als de 15-daagse voortschrijdende gemiddelden. Deze consolidatie lijkt relatief veel op een bearish vlagpatroon. Het is ook onder de 25-daagse EMA. Daarom zal het paar de komende dagen waarschijnlijk lager uitbreken.