Cramer raadt af om uit de FAANG-aandelen te stappen

Geschreven door: Jayson Derrick
december 1, 2020
  • Jim Cramer van CNBC is er niet voor dat beleggers uit FAANG-aandelen roteren.
  • FAANG-aandelen zijn "de baas over hun eigen lot".
  • Netflix kan bijvoorbeeld schaken interessant maken.

De aanstaande uitrol van het vaccin om mensen te beschermen tegen COVID-19 heeft veel investeerders doen vermoeden dat dit het einde is van het FAANG-tijdperk. Maar volgens CNBC-expert Jim Cramer is de door technologie gedomineerde groep hier.

Geen rotatie nodig

Investeerders zijn aan het plannen als een overstap van mega-tech naar smallcap- of olieaandelen de juiste stap is richting 2021. Maar de FAANG-groep, een acroniem dat Facebook, Inc. (NASDAQ: FB), Apple Inc (NASDAQ: AAPL), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) en Google / Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) omvat blijven allemaal “the best in charge”.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het ‘slimme geld’ blijft anders argumenteren, en merkt op dat grote technologieaandelen een achterstand zullen innemen ten opzichte van small-capaandelen die beter gepositioneerd zijn om te groeien in 2021. Toegegeven, er zijn aandelen die veel minder aantrekkelijk zijn wanneer de wereld terugkeert naar een gevoel van normaliteit. Maar het is zeker niet een van de FAANG-namen, zei Cramer.

“Deze bedrijven zijn levende, ademende organismen”, zei hij. “Ze zijn zo machtig dat ze niet langer verbonden zijn met de heersende economische opwellingen. In plaats daarvan hebben ze de leiding over hun eigen lot. “

Volgens Cramer zullen FAANG-aandelen slagen, ongeacht wie het Witte Huis runt en de tijdlijn voor vaccins.

Wat zeggen profs over enkele van de andere high-flying tech aandelen in 2020? Bekijk dit eerdere Invezz-rapport over Zoom Video Communications Inc (NASDAQ: ZM) .

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Facebook: profiteer koste wat het kost

Het motto van Facebook door de jaren heen was “het nastreven van winst tegen elke prijs”, zei Cramer. Het bedrijf is het afgelopen jaar in de aanval gegaan om dat verhaal te veranderen door zichzelf op de markt te brengen als een hulpmiddel dat is ontworpen om andere kleine bedrijven te helpen klanten beter aan te trekken.

Temidden van de pandemie bood Facebook kleine bedrijven een “reddingslijn”, zei Cramer. Dit is toevallig ook een ideale verdedigingslinie als het bedrijf zich in het vizier bevindt van eventuele wetgevers.

Apple: Alleen al vandaag twee positieve onderzoeksnotities

De aandelen van Apple stegen maandag meer dan 2% omdat het op dezelfde dag twee positieve onderzoeksnotities ontving. Loop Capital Markets en Morgan Stanley-analisten zeiden beiden in notities aan klanten dat ze bemoedigende verkoopgegevens van de iPhone 12 zien die hen doen geloven dat het bedrijf beter presteert dan de verwachtingen.

Amazon: mensen zullen nog steeds online winkelen

De bullish case voor Amazon is misschien wel een van de eenvoudigste van alle FAANG-aandelen. Cramer zei dat mensen hun spullen gewoon online bij Amazon zullen blijven kopen zodra de pandemie voorbij is.

Netflix: schaken spannend maken

Hoe een geweldig product biedt streaming videogigant Netflix zijn klanten? Nou, het bedrijf produceerde een nieuwe serie over schaken genaamd “The Queen’s Gambit” en maakte het spannend. De mediagigant heeft misschien wel het “saaiste spel ter wereld” gebruikt en er content van gemaakt dat mensen graag willen zien, zei Cramer.

Meer dan 60 miljoen mensen keken naar “The Queen’s Gambit” en dit kwam op een moment dat sommige analisten de dagen van Netflix als een veilige COVID haven als voorbij beginnen te zien.

Google: Advertentiespelletjes

Google en zijn zusterbedrijven zoals YouTube zijn pure advertentiespelletjes, zei Cramer. Een vaccin zal reis- en vrijetijdsondernemingen ertoe aanzetten weer advertenties weer te geven.

“Alphabet is een geweldige COVID-winnaar geweest”, zei Cramer. “Maar het is ook een vaccinwinnaar.”