AUD/USD test belangrijke weerstand door een zwakke USD

Geschreven door: Crispus Nyaga
december 2, 2020
  • Het AUD/USD paar is bijna bullish door de zwakke Amerikaanse dollar.
  • De Amerikaanse dollarindex zakte naar het laagste niveau sinds 2018.
  • Het BBP van Australië herstelde zich met 3,3% na een daling met 7% in het tweede kwartaal.

De AUD / USD prijs stijgt met meer dan 0,15% doordat een zwakkere US-dollar convergeert met sterke economische gegevens uit Australië. Het handelt op 0.7382, wat een paar pips hoger is dan het dieptepunt van gisteren op 0.7342.

AUD/USD
AUD/USD zit in een opwaartse trend

Amerikaanse dollar zakt in

De Amerikaanse dollar zakte tijdens de nachtelijke handel in, toen de hoop op een nieuwe stimulans in de VS en tekenen van een COVID-vaccin investeerders wegduwden van de dollar. Mediaberichten suggereerden dat Steve Mnuchin en Nancy Pelosi het eens waren over een beperkte fiscale stimulans om de economie te ondersteunen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een stimulans wordt vaak gezien als negatief voor de Amerikaanse dollar omdat het de algemene risico’s van meer krimp vermindert.

De dollar daalde ook toen landen zich voorbereidden om COVID-vaccinaties af te geven. Dat is nadat grote fabrikanten, waaronder Moderna (NASDAQ: MRNA) en Pfizer, sterke resultaten met hun vaccins hebben aangekondigd.

Verder daalde de dollar nadat het Institute of Supply Management (ISM) de PMI-gegevens voor de productie had vrijgegeven. De PMI daalde in november tot 57,5 ten opzichte van de vorige 59,3. Die daling was erger dan de 58,0 die analisten hadden verwacht.

De dollarindex is gedaald tot $ 91,15, het laagste sinds april 2018.

Amerikaanse dollarindex in een vrije val
Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De economie van Australië herstelde zich in Q3

De AUD / USD stijgt ook vanwege de algemene sterke economische gegevens uit Australië. Volgens het statistiekbureau is de economie in het derde kwartaal met 3,3% gestegen na een daling met 7,0% in het tweede kwartaal. Dat gebeurde toen het land heropende en de bedrijvigheid steeg.

Deze stijging was vooral te danken aan de consumptie van huishoudens, die met 7,9% steeg. De uitgaven aan diensten stegen met 9,8%, terwijl de goederenuitgaven met 5,2% stegen. Cafés en restaurants presteerden goed en de beperkingen werden versoepeld.

Tijdens het kwartaal steeg de werknemersvergoeding met 2,3%, terwijl de spaarquote van huishoudens daalde tot 18,9%. De kapitaaluitgaven daalden met 0,1% doordat bedrijven overschakelden op kapitaalbehoud.

De grootste achterblijver voor de Australische economie was Victoria, die in september een nieuwe golf kende. Dat leidde tot een krimp van 9,8% van de economie van Victoria.

AUD/USD technische vooruitzichten

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat de AUD / USD slechts een paar pips onder het hoogste punt van het jaar tot nu toe op 0.7411 ligt. Het paar zat ook in een opwaartse trend na het vormen van een dubbele bodem op 0,700 op 2 november. De sterke opwaartse trend wordt ondersteund door de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. U kunt meer leren over technische analyse in onze gratis forex trading cursussen.

Daarom, zoals de EUR / USD al heeft gedaan, is er een mogelijkheid dat het paar zal uitbreken en mogelijk 0,7450 bereikt.