GBP/USD vol goede moed nu de Brexit-deal dichterbij komt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on dec 24, 2020
  • Het GBP/USD paar is vandaag opgewekt als reactie op de waarschijnlijke Brexit-deal.
  • De twee partijen maken vandaag hun overeenkomst bekend.
  • Het paar stijgt ook vanwege de algemeen zwakkere dollar.

De GBP / USD stijgt nu forexbeleggers reageren op de grote kans op een Brexit-deal. De zwakkere Amerikaanse dollar heeft ook bijgedragen aan deze prijsactie. Het paar handelt op 1.3545, het hoogste niveau sinds 18 december.

GBP/USD
GBP/USD in een opperbeste stemming

EU en VK staan aan de vooravond van een Brexit-deal

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk staan volgens gerenommeerde mediabronnen dicht bij een Brexit-deal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de Financial Times zeiden de twee partijen dat ze dicht bij een deal waren nadat ze aanzienlijke concessies hadden gedaan.

Een apart rapport van Bloomberg ging verder. Het zei dat de twee partijen al een akkoord hadden bereikt en dat ze de details vandaag zullen onthullen. Boris Johnson zal ook een persconferentie houden om de overwinningen van het VK uit te leggen.

De details van de deal zijn nog niet bekend. Bloomberg zei echter dat het VK had ingestemd om het quotum van in het VK gevangen vis in vijf en een half jaar te verlagen tot 25%. Dat is een forse daling, aangezien het VK het cijfer aanvankelijk op 80% had gezet.

De twee partijen zouden ook een overeenkomst hebben bereikt over eerlijke handelspraktijken die erop gericht zijn ervoor te zorgen dat bedrijven tussen de twee partijen onder vergelijkbare voorschriften opereren.

Naast Brexit reageert de GBP / USD op de recente zwakke economische cijfers uit de Verenigde Staten. Gisteren toonden gegevens uit de VS aan dat de orders voor kerngoederen in november met 0,4% stegen, de laagste stijging sinds augustus.

Uit aanvullende gegevens bleek dat de verkoop van nieuwe en bestaande huizen in het land in november sterk daalde. De nieuwe verkopen daalden met 11%, terwijl de bestaande met meer dan 2% daalden, voornamelijk als gevolg van de nieuwe lockdowns.

Het consumentensentiment, de huidige omstandigheden en de verwachtingen van de consument door de Universiteit van Michigan stegen tot 80,7, 90,0 en 90,0. Dit was lager dan wat economen hadden verwacht. Daarnaast zijn ook de persoonlijke inkomsten en uitgaven in november sterk gedaald.

De GBP / USD stijgt ook als reactie op de nieuwe stimuluscrisis in de VS. Donald Trump heeft gedreigd zijn veto uit te spreken over de onlangs aangenomen stimuleringsovereenkomst van $ 900 miljard en eiste dat het congres het aantal stimuleringscheques verhoogt tot $ 1.200.

GBP/USD technische vooruitzichten

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

Op de vier-uur grafiek hieronder zien we dat het GBP / USD paar de afgelopen 9 opeenvolgende sessies van vier uur is gestegen.

Het is boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 perioden gestegen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) het overboughtniveau nadert. Ook is de momentumoscillator blijven stijgen.

Daarom denken we dat deze trend zich zal voortzetten, aangezien de bulls mikken op de volgende weerstand op 1.3621.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld