Dit is hoe de kostenbesparende initiatieven van Barnes & Noble Education vorderen

Geschreven door: Jayson Derrick
december 29, 2020
  • Barnes & Noble Education exploiteert bijna 800 boekhandels op Amerikaanse campussen.
  • Tijdens de piek van de COVID-19 pandemie was elke winkel gesloten.
  • Op dit moment zijn slechts ongeveer 50 winkels gesloten.

Thomas Donohue, Chief Financial Officer van Barnes & Noble Education Inc. (NYSE: BNED), vertelde in een interview aan The Wall Street Journal dat het bedrijf prioriteit zal blijven geven aan kostenbesparende initiatieven, aangezien veel scholen over de hele wereld gesloten blijven.

Blootstelling aan de campus van de universiteit

Barnes & Noble Education werd opgericht in 2015 toen het iconische boekwinkelbedrijf zich opsplitste in twee entiteiten. Het belangrijkste boekwinkelbedrijf werd omgedoopt tot Barns Group Inc. (NYSE: B), terwijl BNED bestaat uit de boekhandel van de universiteit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens een rapport van Piper Sandler van eind augustus kunnen studieboeken een lucratieve investering zijn.

BNED exploiteert bijna 800 winkels op Amerikaanse universiteitscampussen, die allemaal waren gesloten in de vroege dagen van de COVID-19 pandemie. Tegenwoordig blijven 52 winkels gesloten, terwijl honderden andere waarschijnlijk de impact voelen van leren op afstand.

In de tussentijd moet het bedrijf steunen op zijn digitale activiteiten om het verlies aan detailhandelsverkopen te compenseren. Het management is niet van plan om kosten te besparen in zijn online activiteiten, inclusief zijn e-book apparaten, digitale media, op maat gemaakte boekwinkels en de Bartleby leerservice die huiswerkhulp en andere vormen van begeleiding biedt.

De fysieke aanwezigheid van het bedrijf is niet de enige uitdaging die het moet overwinnen. Needham analist Ryan MacDonald vertelde WSJ dat Donohue en de rest van het managementteam voor een nieuwe reeks uitdagingen staan op het gebied van voorraadbeheer.

“Als ze in bepaalde gebieden geen voorraad meer hebben, moeten ze alle verkooporders die binnenkomen vrij snel en hoogstens binnen een paar weken kunnen afhandelen”, aldus de analist.

Banenverlies

De ongelukkige realiteit zette BNED ertoe aan verlof te geven en een niet bekendgemaakt aantal arbeiders te ontslaan, aldus het WSJ-interview. De cijfers konden waarschijnlijk de eerdere salarisadministratie van 5.500 werknemers niet ondersteunen.

Het bedrijf rapporteerde een omzetdaling van 22,9% tot $ 595,5 miljoen voor het kwartaal dat eindigde op 31 oktober. In hetzelfde kwartaal daalden de verkoop- en administratiekosten met $ 21,4 miljoen, wat de gederfde inkomsten ruimschoots compenseerde. Donohue vertelde WSJ dat hij terugkijkend spijt heeft dat hij de verlofde arbeiders niet eerder heeft ontslagen om de kosten te verlagen.

“We hadden sneller kunnen handelen”, zei hij in het interview. “Dat is waarschijnlijk mijn grootste les.”

Het tijdschema voor terugkeer is onduidelijk

Er is geen onmiddellijk tijdsbestek waarin persoonlijk onderwijs kan terugkeren naar pre-pandemische niveaus en het managementteam van BNED past zich dienovereenkomstig aan door manieren te vinden om kosten te besparen. In feite heeft het bedrijf geen andere keuze dan de kosten te blijven verlagen waar en wanneer dit op korte termijn mogelijk is.

Sommige universiteiten zijn ervan overtuigd dat studenten in de herfst naar de klas kunnen terugkeren. Maar jonge en gezonde studenten staan erg laag op de prioriteitenlijst om een vaccin tegen het coronavirus te krijgen.