Voordeel: dit goudmijnaandeel fungeert als ‘verzekering’

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson woont in Montreal met zijn vrouw en dochter, kijkt graag naar hockey en is op een levenslange zoektocht… read more.
on jan 4, 2021
  • De goudprijzen waren in 2020 met ongeveer 25% gestegen.
  • Goud zou moeten profiteren van een verzwakkende Amerikaanse dollar.
  • Dit ene specifieke aandeel van gouddelvers biedt echter een superieure afdekking tegen de neerwaartse markt.

Goud werd eind 2020 uitverkocht na zijn recordhoogte, maar eindigde het jaar nog steeds met ongeveer 25% hoger. De grondstof zou zijn opwaartse trend in het nieuwe jaar moeten voortzetten en investeerders die op zoek zijn naar een ‘verzekering’ tegen de neerwaartse trend van de markt, zouden een belang in goudmijnbouwer Barrick Gold Corp (NYSE: GOLD) moeten overwegen, aldus John Kilduff van Again Capital.

Bullish op goud

De eerste paar weken van 2021 zouden nieuwe stimuleringsmaatregelen en verlengde werkloosheidsuitkeringen kunnen zien – gevolgd door meer stimuleringsmaatregelen, zei Kilduff op CNBC’s “Fast Money” op 31 december. Deze overheidsmaatregelen “kunnen alleen goud helpen” omdat bekend is dat de grondstof stijgt bij zware overheidsuitgaven die standaard de waarde van de Amerikaanse dollar verlagen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In het bijzonder is de Amerikaanse dollar in 2020 met meer dan 10% gedaald en zal hij “worden aangevallen” door overheidsuitgaven, zei hij. Maar de regering heeft “geen andere keuze” dan geld uit te geven om de Amerikaanse economie te ondersteunen en Amerikaanse burgers te helpen.

Goud is misschien ouderwets, of ‘de bitcoin van je vader’, maar de grondstof zal in deze omgeving niettemin stijgen.

Op zoek naar een gids over het kopen van goud? Bekijk dit Invezz.com artikel over hoe u online goud kunt kopen.

Koop in plaats daarvan Barrick

Toch willen beleggers misschien afzien van investeringen in de fysieke goudgrondstof en in plaats daarvan aandelen van Barrick kopen, zei Kilduff. Concreet biedt de goudzoeker beleggers blootstelling aan zowel goud als koper.

“Beide dingen zullen worden opgepompt door een verzwakkende dollar die we nu al zien”, zei hij.

Als zodanig biedt Barrick investeerders een “geweldige plek om zich te verstoppen” en biedt het bescherming tegen een mogelijke neerwaartse beweging in de markt. Het aandeel wordt verhandeld tegen een aantrekkelijke waardering van 13 keer P / E en biedt een “fatsoenlijk” dividendrendement van 1,5%.

Daarentegen worden veel aandelen verhandeld tegen 100 keer de verkoopprijs en als de bullparty voorbij is, is een aandeel als Barrick “uw verzekering tegen de mogelijke dag van afrekening die zou kunnen komen”, zei hij.

Hoe zit het met zilver?

Zilver was begin 2020 een aantrekkelijke grondstof omdat het slechter presteerde dan goud, zei Mike Khouw, de vaste gast van CNBC “Fast Money”. Maar na 2020 geldt het tegenovergestelde, aangezien zilver de afgelopen zes maanden met meer dan 40% is gestegen, terwijl de aandelen van Barrick in dezelfde periode met 15% zijn gedaald.

“Ik ga mijn zilveren positie in goud veranderen”, zei Khou.

Khou zei dat beleggers die de fysieke goudgrondstof niet willen kopen, blootstelling aan het metaal kunnen krijgen via het op de beurs verhandelde fonds SPDR Gold Trust (NYSE: GLD) of de VanEck Vectors Gold Miners ETF (NYSE: GDX) .

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld