DXY: Rally van de Amerikaanse dollarindex pauzeert

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 12, 2021
  • De rally van de dollarindex stopte voorafgaand aan een belangrijke toespraak van Biden.
  • Hij zal praten over zijn geplande stimuleringspakket.
  • Sommige Fed-functionarissen hebben sterke maatregelen aangekondigd.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) is weinig veranderd nu investeerders kijken naar de aanstaande stimulerende toespraak van Joe Biden en de aanhoudende politieke crisis in de Verenigde Staten. Het wordt verhandeld op $ 90,40, wat 1,40% boven het dieptepunt van $ 89,20 van deze maand is.

DXY
Amerikaanse dollarindex in een rally

Stimulus speech

Woensdag toonden gegevens van ADP aan dat de Amerikaanse economie in december meer dan 123.000 banen verloor. Twee dagen later toonden gegevens van het officiële statistiekbureau aan dat de situatie erger was, aangezien de economie meer dan 140.000 werknemers verloor.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarom zal de aandacht verschuiven naar Joe Biden, de aantredende president, die donderdag een stimulans speech houdt. Daarin zal hij de belangrijkste prioriteiten schetsen waarop zijn regering zich in het eerste stimuleringspakket wil concentreren.

Het nieuwe pakket, dat ongeveer $ 3 biljoen zal bedragen, zal een stimuleringscheque van $ 1.400 en financiering voor staten en lokale overheden omvatten. Het zal ook geld hebben voor de distributie van vaccins, problemen met studieleningen en infrastructuur.

De toespraak komt op een moment dat sommige Fed-functionarissen relatief agressief beginnen te klinken. Robert Kapla, het hoofd van Dallas Fed, zei gisteren in een verklaring dat de bank mogelijk zal beginnen met het afbouwen van haar kwantitatieve versoepelingsbeleid dit jaar. Hij zei dat de economie naar schatting dit jaar met 5% zal groeien, terwijl het werkloosheidspercentage zal dalen tot ongeveer 5%.

In een andere verklaring zei Raphael Bostic uit Atlanta dat hij verwachtte dat de bank de rente in de tweede helft van 2022 zal gaan verhogen. Dat zal relatief eerder zijn dan wat de bank signaleerde in haar recente rentebesluit. Hij zei :

“Ik denk dat er een mogelijkheid bestaat dat de economie wat sterker terugkomt dan sommige mensen verwachten. En als dat gebeurt, ben ik bereid om terug te trekken en een deel van onze accommodatie opnieuw te kalibreren. “

Ondertussen reageert de dollarindex ook op de aanhoudende crisis in de VS. Gisteren lanceerden Democraten hun tweede afzettingsinspanningen tegen Donald Trump wegens het steunen van de rellen van vorige week.

Technische analyse van de Amerikaanse dollarindex

Dollar index
Amerikaanse dollarindex technische grafiek

De dollarindex vertoont dit jaar een stijgende lijn, waardoor een deel van de verliezen van vorig jaar goedgemaakt worden. Het is boven de dalende trendlijn gekomen die de hoogste punten sinds november op de 1-uur grafiek met elkaar verbindt. De exponentiële voortschrijdende gemiddelden over 25 en 50 perioden hebben een bullish cross-over gemaakt. U kunt deze crossovers oefenen in een gratis forex demo-account.

De index lijkt ook een bullish consolidatiepatroon te vormen. Daarom zal de index waarschijnlijk blijven stijgen als bulls het volgende weerstandsniveau op $ 91,0 mikken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld