KB Home overtreft schattingen voor inkomsten in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 13, 2021
  • KB Home overtreft Wall Street schattingen voor inkomsten in Q4.
  • Het woningbouwbedrijf rapporteert £77,58 miljoen aan netto-inkomen.
  • KB Home kende een groei van 42% op jaarbasis in de netto-bestellingen in Q4.

KB Home (NYSE: KBH) zei dinsdag dat zijn inkomsten en inkomsten in het fiscale vierde kwartaal de schattingen van Wall Street overtroffen ondanks de aanhoudende coronaviruspandemie die tot nu toe meer dan 23 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en iets minder dan 388 duizend sterfgevallen heeft veroorzaakt.

De aandelen van het bedrijf zijn dinsdag meer dan 1,5% gestegen in de uitgebreide handel. Met £ 25,48 per aandeel heeft KB Home zich met meer dan 200% hersteld van het dieptepunt van £ 8,09 per aandeel in maart 2020, toen de COVID-19 crisis grote schade aanrichtte op de Amerikaanse huizenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

KB Home zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 77,58 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 82 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had de huizenbouwer een hoger netto-inkomen per aandeel van 96 pence geboekt.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei Zoom Video Communications Inc. dat het een secundaire aandelenverkoop zal lanceren om £ 1,10 miljard op te halen. Het videochatbedrijf prijsde zijn aandelen op ongeveer tien keer de prijs waartegen het in 2019 op de Nasdaq Stock Exchange debuteerde.

KB Home registreerde in het afgelopen kwartaal £ 870 miljoen aan inkomsten, wat neerkomt op een daling van 23% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het in Los Angeles gevestigde bedrijf in het vierde kwartaal een nog lagere omzet van £ 830 miljoen zou behalen. Hun schatting voor de GAAP-winst per aandeel bedroeg 68,06 pence per aandeel.

In het voorgaande kwartaal (Q3) had het woningbouwbedrijf £ 730 miljoen aan inkomsten geregistreerd, volgens het in september gepubliceerde rapport.

De opmerkingen van CEO Jeffrey Mezger op dinsdag

Volgens CEO Jeffrey Mezger was 2020 buitengewoon voor KB Home, waar de netto-orders in het vierde kwartaal met 42% op jaarbasis groeiden. Mezger zei:

“De omstandigheden op de huizenmarkt blijven robuust, aangezien de pandemie de vraag naar eigenwoningbezit heeft gestimuleerd. KB Home is in 2021 begonnen met een sterke positie om zowel onze schaal uit te breiden als die groei te realiseren met superieure marges. Met name verwachten we een aanzienlijk hogere omzet en winst in 2021 om ons rendement op eigen vermogen aanzienlijk te verhogen.”

KB Home sloot vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de beurs. Op het moment van schrijven heeft het voormalige Fortune 500-bedrijf een beurswaarde van £ 2,26 miljard met een koers-winstverhouding van 10,27.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld