USD/CAD beweegt richting het laagste punt in 3 jaar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on jan 13, 2021
  • Het USD/CAD paar zweeft rond zijn laagste niveau van april 2018.
  • De trend is deels te wijten aan de algemeen hogere prijzen voor ruwe olie.
  • Nu er een bullish divergentie ontstaat, zou het paar op korte termijn weer kunnen herstellen.

Het USD / CAD paar staat onder druk nu forex-investeerders reageren op de stijgende prijzen van ruwe olie. Het wordt verhandeld op 1,2728, het laagste sinds april 2018.

USD/CAD
USD/CAD zit in een scherpe neerwaartse trend

Hoge olieprijzen stimuleren de Canadese dollar

Canada is een toonaangevende producent van ruwe olie. Het land produceert elke dag meer dan 3,8 miljoen vaten olie, waarmee het de vierde grootste producent is na de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Rusland.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarom beschouwen handelaren de Canadese dollar als een maatstaf voor de prijzen van ruwe olie. De munt bereikte vorig jaar inderdaad een dieptepunt in meerdere jaren toen de olieprijzen negatief werden.

De olieprijzen vertoonden de afgelopen maanden een opwaartse trend als gevolg van de stijgende wereldwijde vraag en de zwakkere Amerikaanse dollar. Gisteren steeg de prijs van Brent en West Texas Intermediate (WTI) naar een hoogste punt in 11 maanden.

Deze prestatie is te danken aan de dalende voorraden in de VS en de aanstaande vrijwillige bezuinigingen door Saudi-Arabië. Brent handelt op $ 56, terwijl de WTI op $ 53 staat.

Crude oil price
Ruwe olie prijzen zitten in een rally

Het USD / CAD paar daalt, zelfs nu de Amerikaanse dollar stijgt. De dollarindex stijgt met meer dan 0,20%, mede door de verwachting van een sterker herstel van de VS.

Analisten zijn van mening dat de Amerikaanse economie zich sneller zal herstellen dankzij de vaccins en stimuleringsmaatregelen. Joe Biden zal morgen zelfs een toespraak houden over zijn stimuleringsplannen. Het plan zou tot $ 3 biljoen aan de Amerikaanse economie kunnen toewijzen, wat de groei zal helpen stimuleren. Als gevolg hiervan zal dit de Fed dwingen de rentetarieven te verhogen en activa-aankopen af te bouwen.

Ondertussen daalt de USD / CAD, zelfs nu Canada de huidige golf van het virus blijft bestrijden. Het land bevestigde gisteren meer dan 6.200 gevallen, waarmee het totaal op meer dan 674.000 komt. Het aantal doden is gestegen tot meer dan 17.000.

Technische vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

Het USD / CAD paar maakte de afgelopen maanden een sterke neerwaartse trend door. Op de dagelijkse grafiek is het onder het 50-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde gekomen. Dit is een teken dat bears de touwtjes in handen houden.

Er treedt echter een bullish divergentiepatroon op. Dit blijkt uit de Relatieve Sterkte Index (RSI) en de MACD. Ook heeft het paar een patroon met dubbele bodem gevormd. Hoewel de algemene trend bearish blijft, zou het paar daarom op korte termijn weer kunnen herstellen. Als dit gebeurt, kan het de weerstand testen op 1.3000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld