Centrica benoemt Kate Ringrose als haar volgende CFO

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 18, 2021
  • Centrica benoemt Kate Ringrose als de volgende Chief Financial Officer.
  • Het bedrijf zegt dat CFO Ford het bedrijf om persoonlijke redenen heeft verlaten.
  • De Britse multinational schortte vorig jaar de dividendbetalingen op.

In een aankondiging op maandag Centrica plc (LON: CNA) zei dat CFO Johnathan Ford de rol op 31 januari zal verlaten. Ford’s ambtstermijn als Chief Financial Officer bij het bedrijf besloeg slechts zeven maanden.

Centrica opende maandag iets minder dan 2% naar beneden en daalde het volgende uur nog eens 1%. Met 49,42 pence per aandeel is het aandeel sterk hersteld van 30,21 pence per aandeel in de laatste week van april 2020.

Centrica zegt dat Ford het bedrijf om persoonlijke redenen heeft verlaten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Centrica ondergaat momenteel herstructurering als onderdeel van zijn strategie om de aanhoudende coronavirus pandemie te bestrijden die tot dusver iets minder dan 3,4 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 89 duizend doden heeft veroorzaakt. De Britse multinational zei echter dat Ford om persoonlijke redenen had besloten uit elkaar te gaan.

Het in Windsor gevestigde bedrijf heeft Kate Ringrose maandag met onmiddellijke ingang benoemd tot de volgende CFO. Ringrose was onlangs financieel controller bij Centrica. Ze werkt zestien jaar bij het energie- en dienstenbedrijf. Ringrose zal, volgens het Britse bedrijf, nu ook toetreden als uitvoerend directeur van de raad van bestuur.

Centrica zei in de laatste week van juli 2020 dat het zijn Noord-Amerikaanse dochteronderneming Direct Energy zal verkopen aan NRG Energy voor £ 2,85 miljard.

Centrica heeft de dividendbetalingen vorig jaar opgeschort

De aankondiging komt een week nadat Centrica het vertrouwen had uitgesproken dat het herstructureringsprogramma zich volgens plan verliep. Het had de regeling vorig jaar in juni onthuld. Het bedrijf zei eerder in januari ook dat de handels- en optimalisatieprestaties robuust bleven, vooral dankzij de activiteiten op het gebied van vloeibaar aardgas.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei Deliveroo laat op zondag dat het £ 133 miljoen ophaalde bij investeerders – een stap die het online voedselleveringsbedrijf waardeerde op meer dan £ 5,17 miljard.

Centrica nam vorig jaar zijn toevlucht tot het opschorten van dividendbetalingen om de economische klap van de aanhoudende COVID-19 crisis op te vangen. Vanwege de strenge beperkingen die opnieuw worden toegepast in het VK en Ierland, toen de nieuwe variant van het griepachtige virus de afgelopen weken grote schade aanrichtte, blijft de multinational voorzichtig met zijn vooruitzichten voor fiscaal 2021.

Centrica presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 45%. Op het moment van schrijven heeft de Britse multinationale energie- en dienstenbedrijf een beurswaarde van £ 2,89 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld