General Electric zegt dat de winst in Q4 lager was dan verwacht

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 26, 2021
  • General Electric zegt dat de winst in Q4 lager was dan verwacht.
  • De omzet en vrije cashflow van de fabrikant overtreffen de prognoses van analisten.
  • GE verwacht tot 18,29 pence per aandeel aangepaste WPA in fiscaal 2021.

General Electric Co. (NYSE: GE) zei maandag dat zijn vrije kasstroom en inkomsten in het fiscale vierde kwartaal hoger waren dan de prognoses van experts. Maar de winst, voegde het eraan toe, was zwakker dan verwacht in Q4. In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei Leon Black dinsdag dat hij zal aftreden als CEO van Apollo.

De aandelen van General Electric zijn dinsdag bijna 6% gestegen in de premarket-handel. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 8,57. Ter vergelijking: het was in mei 2020 gedaald tot slechts £ 4,02 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

General Electric zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 1,78 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,66 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een aanzienlijk lager bedrag van £ 393,52 miljoen of 4,39 pence per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het gediversifieerde industriële conglomeraat 5,85 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van 14,63 pence per aandeel. In termen van omzet rapporteerde General Electric £ 16,04 miljard aan inkomsten in het vierde kwartaal, wat neerkomt op een daling van 16% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 15,91 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel kwam uit op een hogere 6,58 pence per aandeel. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn omzet in het voorgaande kwartaal (Q3) jaar op jaar met 17% dalen.

De richtlijnen van General Electric voor fiscaal 2021

General Electric waardeerde zijn industriële vrije kasstroom op £ 3,22 miljard, tegenover een verwacht minimum van £ 1,83 miljard. Volgens CEO Larry Culp:

“Het vierde kwartaal markeerde een sterke vrije kasstroomafsluiting van een uitdagend jaar, als weerspiegeling van de resultaten van betere operaties en sterke en verbeterende orders in Power en Renewable Energy.”

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt General Electric nu dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen in de range van 10,97 pence tot 18,29 pence. Analisten, aan de andere kant, pleiten voor een veel hogere 27,06 pence van de gecorrigeerde winst per aandeel voor het hele jaar. Het in Boston gevestigde bedrijf verwacht dit jaar tot £ 3,29 miljard aan vrije cashflow.

GE presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 6%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 70,42 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 30,30.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld