Boeing meldt £6,15 miljard aan nettoverlies in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 27, 2021
  • Boeing meldt £6,15 miljard aan nettoverlies in Q4.
  • De omzet van de vliegtuigbouwer daalde met 15% op jaarbasis.
  • De aandelen van Boeing waren dinsdag 3,5% lager in de premarket-handel.

The Boeing Company (NYSE: BA) zei woensdag dat het verlies in het fiscale vierde kwartaal aanzienlijk groter was dan verwacht. De omzet in het vierde kwartaal daalde echter minder dan analisten hadden verwacht.

Boeing aandelen werden woensdag ongeveer 3,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 142,16 na zich sterk te hebben hersteld van het dieptepunt van £ 69,26 per aandeel in maart 2020. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een vergelijking van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse multinationale vliegtuigfabrikant een marktkapitalisatie van £ 83,11 miljard.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Boeing zei dat het nettoverlies in het vierde kwartaal £ 6,15 miljard bedroeg, wat neerkomt op £ 10,68 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoverlies beperkt tot een veel lagere £ 740 miljoen of £ 1,30 per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q3) had het aan de NYSE genoteerde bedrijf een nettoverlies van £ 358,59 miljoen genoteerd.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verloor de Amerikaanse multinational £ 11,12 per aandeel. In termen van omzet rapporteerde Boeing in het afgelopen kwartaal £ 11,15 miljard, wat neerkomt op een daling van 15% op jaarbasis. In samenwerking met Sikorsky heeft Boeing eerder deze week Defiant X onthuld voor het FLRAA-programma (Future Long Range Assault Aircraft) van het Amerikaanse leger.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een lagere omzet van £ 10,98 miljard zou boeken. Hun schatting voor het verlies per aandeel bedroeg £ 1,20. De financiële resultaten van Boeing komen slechts enkele dagen nadat het plannen had uitgesproken om tegen 2030 volledig over te schakelen op 100% duurzame brandstof voor al zijn vliegtuigen.

Andere prominente figuren in het inkomstenrapport van Boeing

Andere prominente cijfers in het winstrapport van Boeing op woensdag zijn onder meer 3,45 miljard pond aan inkomsten uit commerciële vliegtuigen of 37% lager dan vorig jaar. FactSet Consensus voor de inkomsten uit dit segment bedroeg £ 3,55 miljard hoger.

Het in Chicago gevestigde bedrijf zei dat het £ 4,94 miljard aan inkomsten genereerde uit zijn defensie-, ruimtevaart- en beveiligingssegment – een stijging van 14% op jaarbasis. Analisten, daarentegen, verwachtten een lagere £ 4,66 miljard aan inkomsten uit deze eenheid in het fiscale vierde kwartaal.

Tot slot, de wereldwijde inkomsten uit diensten bij ’s werelds 2e grootste vliegtuigfabrikant, zag een 20% daling op jaarbasis tot £ 2.720.000.000 versus een iets lagere £ 2.710.000.000 verwacht.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld