Cosmos stijgt tot een nieuw record aller tijden: Wat nu?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on feb 15, 2021
  • Cosmos creëerde een nieuw record met $24,6.
  • ATOM heeft vandaag een grote prijsschommeling meegemaakt.
  • De cryptocurrency zal op korte termijn hoogstwaarschijnlijk het huidige kantelpunt verslaan.

Cosmos (ATOM) had een dag vol volatiliteit, waarbij de dagelijkse kaars van net boven de $ 14 helemaal naar $ 24,5 ging en daarna weer terug naar $ 22,7. Wat is de reden achter deze prijsschommeling en moet u nu wat ATOM kopen?

Fundamentele analyse: sterke fundamentals leidden Cosmos tot substantiële winsten

De oorsprong van Cosmos kan worden herleid tot het jaar 2014, toen Tendermint, een medewerker van het kernnetwerk, werd opgericht. De whitepaper van Cosmos werd echter in 2016 gepubliceerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Cosmos streeft ernaar enkele van de “moeilijkste problemen” in de blockchain-industrie op te lossen, zoals het bieden van een tegengif voor “langzame, onschaalbare, dure en milieubelastende” PoW-protocollen, zoals die worden gebruikt door Bitcoin. Cosmos doet dat door een ecosysteem van verbonden blockchains aan te bieden, wat ze “internet van blockchains” noemen. Dit interblockchain-communicatie protocol probeert het voor blockchain-netwerken gemakkelijker te maken om met elkaar te communiceren, waardoor onnodige concurrentie en fragmentatie wordt voorkomen.

Een van de redenen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de recente prijsstijging is het feit dat Cosmos onlangs veel netwerkupgrades heeft doorgevoerd en een hackathon heeft aangekondigd met een prijzenpot van $ 20.000.

ATOM boekte een week-op-week winst van 60,44%, beter dan de winst van 12,60% van Bitcoin en 6,16% van Ethereum. Cosmos is momenteel de 18e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie en heeft momenteel een marktwaarde van $ 4,78 miljard.

Op het moment van schrijven handelt ATOM voor $ 22,75, wat een prijsstijging van 203,88% vertegenwoordigt in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

ATOM/USD technische analyse:

De 18e grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie heeft onlangs een opwaartse trend doorgemaakt die de prijs naar $ 20 bracht. De kaars van vandaag vertoonde echter een enorme prijsschommeling van meer dan $ 10. Ondanks de aanvankelijke prijsdaling, slaagde ATOM erin om ondersteuning te vinden net boven de 21-daagse EMA en de prijs omhoog te duwen naar nieuwe recordhoogtes van $ 24,6.

ATOM heeft de afgelopen maand een algehele volumestijging gezien naarmate het ecosysteem groeide. Hoewel de huidige beweging enigszins overbelast lijkt in het dagelijkse tijdsbestek, zouden we de ondersteunings- en weerstandsniveaus op kortere tijdsbestekken beter moeten bekijken

ATOM/USD daily chart
ATOM/USD dagelijkse grafiek

ATOM’s RSI op het dagelijkse tijdsbestek bevindt zich momenteel ver in het overboughtgebied, met een huidige waarde van 81,29.

ATOM/USD 1-hour chart
ATOM/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we eerst de prijsdaling van ATOM zien tot het dieptepunt van $ 14, voordat een plotselinge piek naar ongeveer $ 20 komt. De prijsstijging ging echter door en bracht ATOM naar een nieuw record van $ 24,6.

Cosmos vecht momenteel voor het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 22,75. Met het huidige volume en het bullish overzicht zal de cryptocurrency hoogstwaarschijnlijk voorbij dit kantelpunt duwen en opnieuw de hoogste punten ooit betwisten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld