Home Depot overtreft de schattingen van Wall Street in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Home Depot overtreft de schattingen van Wall Street in het fiscale vierde kwartaal.
  • De Amerikaanse retailer declareert £1,17 kwartaaldividend.
  • Home Depot handelde bijna 2% lager in de premarket-handel.

Home Depot Inc. (NYSE: HD) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. Het bedrijf verhoogde ook zijn dividend met 10%.

Home Depot aandelen werden dinsdag ongeveer 2% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel heeft nu een prijs per aandeel van £ 192,76 versus £ 108,06 per aandeel in maart 2020. Lees meer over waarom de prijzen stijgen en dalen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Home Depot zei dat zijn nettowinst in het kwartaal dat op 31 januari afgesloten werd, uitkwam op £ 2.030.000.000, wat zich vertaalt naar £ 1,88 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 1,76 miljard, of £ 1,62 per aandeel.

De detailhandelaar voor woningverbetering zei dat zijn netto-omzet in het vierde kwartaal met 25,1% is gestegen tot £ 22,91 miljard. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 21,75 miljard aan netto-omzet zou boeken. Hun geschatte winst per aandeel bedroeg een lagere £ 1,87.

In apart nieuws uit de VS zei Wells Fargo dat het zijn vermogensbeheeractiviteiten zal verkopen voor £ 1,49 miljard.

Home Depot rapporteerde een stijging van 24,5% in zijn vergelijkbare winkelverkopen in het vierde kwartaal, terwijl een kleinere sprong van 19,2% werd verwacht. In de Verenigde Staten steeg de omzet in dezelfde winkel in het vierde kwartaal met 25% tot boven de FactSet Consensus van 20,9%.

Ter vergelijking: de verkoper had in het voorgaande kwartaal (Q3) £ 24,19 miljard aan inkomsten geregistreerd .

Home Depot kondigt £1,17 kwartaaldividend uit

Het in Atlanta gevestigde bedrijf heeft dinsdag afgezien van het geven van richtlijnen voor het volledige jaar vanwege de onzekerheden die worden toegeschreven aan de aanhoudende coronavirus pandemie. Home Depot verklaarde £ 1,17 per aandeel driemaandelijks dividend – een stijging ten opzichte van £ 1,07 per aandeel vorig jaar.

CFO Richard McPhail reageerde dinsdag op het winstrapport en zei:

“Terwijl we vooruitkijken op fiscaal 2021, hoewel we niet kunnen voorspellen hoe de consumentenbestedingen zullen evolueren, als de vraagomgeving in de tweede helft van fiscaal 2020 zou aanhouden tot en met fiscaal 2021, zou dit een vlakke tot licht positieve vergelijkbare omzetgroei impliceren. en een operationele marge van minstens 14%.”

Home Depot presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 15%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 210,92 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 23,84.