Moet ik op dit moment in AMC aandelen investeren?

Geschreven door: Michael Harris
maart 1, 2021
  • AMC Entertainment beloonde zijn CEO Adam Aron met een bonus van $3,75 miljoen.
  • De aandelen van AMC sloten de week meer dan 40% hoger.
  • Is dit een goed moment om AMC aandelen te kopen?

AMC Entertainment (NYSE: AMC) aandelen overleefden opnieuw een wilde week nadat WSB-investeerders terugkeerden om een tweede golf van verwoede aankopen te veroorzaken.

Fundamentele analyse: CEO Adam Aron ontvangt een bonus van $3,75 miljoen

AMC Entertainment beloonde zijn CEO Adam Aron met een bonus van $ 3,75 miljoen in een periode waarin de theaterketen een aantal werknemers ontsloeg en gedwongen werd bioscopen te sluiten tijdens de coronavirus pandemie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De theaterketen in Leawood, Kansas, kreeg een enorme klap van de pandemie en werd gedwongen de activiteiten voor een groot deel van vorig jaar stil te leggen.

Velen geloofden dat AMC op het punt stond failliet te gaan, maar het bedrijf slaagde erin om zijn enorme schuld te onderhandelen en zei dat het nu genoeg geld heeft veiliggesteld om te blijven opereren. AMC heeft zijn schuld de afgelopen jaren aanzienlijk verhoogd als gevolg van enorme investeringen in theaters en overnames van rivalen, waaronder Carmike Cinemas en UCI & Odeon Cinema Group.

AMC heeft een overeenkomst gesloten met filmbedrijf Universal Pictures waardoor het zijn titels binnen 17 dagen na vertoning on-demand kan uitbrengen. In ruil daarvoor ontvangt AMC een percentage van de inkomsten uit home entertainment van Universal.

Na de uitbraak van het coronavirus in maart vorig jaar sloot AMC ongeveer 1.000 van zijn theaters over de hele wereld. In die periode zijn ruim 26.000 AMC-medewerkers ontslagen, waaronder CEO Aron, die een bepaalde periode zonder salaris heeft gewerkt.

Voordat Aron vorig jaar de bonus van $ 3,75 miljoen ontving, ontving hij in november $ 1,25 miljoen aan bonussen en een totaal vergoedingspakket van $ 9,67 miljoen in 2019.

Technische analyse: weer een wilde handelsweek

De aandelen van AMC sloten de week meer dan 40% hoger, terwijl ze op een gegeven moment ongeveer 80% in het groen handelden. Een afsluiting van $ 8,01 is van bullish aard, aangezien de 100-DMA nu als ondersteuning zal fungeren rond $ 7,20.

AMC wekelijkse grafiek (TradingView)

De kopers hebben geprobeerd de 200-DMA te raken die net onder de $ 12,00 komt. Deze lijn zal in de toekomst een belangrijk doelwit blijven voor kopers. Elke terugval naar $ 5,0 wordt gezien als een koopmogelijkheid.

Samenvatting

Adam Aron, CEO van AMC Entertainment, ontving vorig jaar een bonus van $ 3,75 miljoen toen de meeste theaters van het bedrijf werden gesloten vanwege de coronaviruspandemie. Ondertussen stegen de aandelen van het omstreden bedrijf met 40% toen WSB-investeerders terugkeerden om weer een actievere rol op de markten te spelen.