De winst van Citigroup springt naar een recordhoogte in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 15, 2021
  • De winst van Citigroup springt naar een recordhoogte in Q1.
  • De aandelen van de bank waren donderdag 2,5% hoger in de premarket-handel.
  • Citigroup Inc gaat zijn wereldwijde bankactiviteiten voor consumenten hervormen.

Citigroup Inc. (NYSE: C) zei donderdag dat de winst in het eerste kwartaal naar een recordhoogte is gestegen. De investeringsbank versloeg de schattingen van Wall Street voor inkomsten in het eerste kwartaal.

Citigroup aandelen werden donderdag ongeveer 2,5% hoger gerapporteerd in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt de Amerikaanse multinational nu van hand tegen £ 54,10 per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel was het jaar begonnen met £ 43,59 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 27,17 per aandeel in de eerste week van april 2020, toen de impact van de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Citigroup zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 5,73 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 2,62 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat afgetopt op een aanzienlijk lagere £ 1,81 miljard, of 77 pence per aandeel.

De financiële dienstverlener waardeerde zijn omzet in het eerste kwartaal op £ 13,99 miljard, vergeleken met het cijfer van een jaar geleden van £ 15 miljard hoger. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 13,63 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun geschatte winst per aandeel kwam uit op een lagere £ 1,88.

Citigroup had de omzetramingen in het voorgaande kwartaal (Q4) gemist. CEO Jane Fraser zei donderdag:

“Het was een beter dan verwachte start van het jaar en we zijn optimistisch over de macro-omgeving.”

Citigroup gaat zijn wereldwijde bankactiviteiten voor consumenten herzien

Fraser sprak ook zijn plannen uit om het wereldwijde consumentenbankbedrijf wakker te schudden. Citigroup wil zijn aanwezigheid nu concentreren op vier centra in Azië en EMEA; Hong Kong, Singapore, Londen en de VAE. Consumentenfranchises in dertien centra, waaronder Australië, India, China en Rusland, worden gesloten.

De bank met hoofdkantoor in New York waardeerde haar leningen aan het einde van het eerste kwartaal op £ 482,71 miljard, wat neerkomt op een daling van 8% op jaarbasis. Met £ 940 miljard waren de deposito’s in het eerste kwartaal 10% hoger. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde kledingretailer American Eagle donderdag ook zijn winstrapport over het fiscale eerste kwartaal.

Citigroup presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 20%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener een marktkapitalisatie van £ 110,27 miljard en een koers-winstverhouding van 15,41.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld