Harley-Davidson overtreft de schattingen van analisten in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 19, 2021
  • Harley-Davidson overtreft de schattingen van analisten in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf voorspelt nu een groei van 35% in de omzet van motorfietsen.
  • Harley-Davidson Inc sprong maandag meer dan 10% in premarket-handel.

Harley-Davidson Inc. (NYSE: HOG) publiceerde maandag zijn winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal dat de schattingen van Wall Street overtrof, ondanks de nieuwe uitdagingen die worden toegeschreven aan de aanhoudende coronavirus pandemie.

Harley-Davidson aandelen die u gemakkelijk online kunt verhandelen via een reeks online apps, werden maandag gerapporteerd met iets minder dan 10% in premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 31,43 per aandeel. Ter vergelijking: het op de NYSE genoteerde bedrijf was het jaar 2021 begonnen met een lagere £ 25,94 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Harley rapporteerde £ 185,83 miljoen aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar £ 1,21 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd de nettowinst begrensd op een veel lagere £ 50,22 miljoen, of 32,29 pence per aandeel.

De motorfietsfabrikant schatte zijn omzet in het eerste kwartaal op £ 1,02 miljard, vergeleken met £ 930 miljoen een jaar geleden. In het voorgaande kwartaal (Q4) noteerde het bedrijf met hoofdkantoor in Milwaukee een daling van 39,3% in de totale omzet.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 900 miljoen aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel kwam uit op een lagere 64,57 pence.

In het eerste kwartaal zag het Amerikaanse bedrijf zijn verkoop in Noord-Amerika met 30% toenemen. De omzet steeg met 1% in Azië-Pacific, maar daalde met 36% in EMEA en zelfs met 59% in Latijns-Amerika. Wereldwijd steeg de verkoop van motorfietsen van Harley-Davidson in het eerste kwartaal met 9%.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei de Consumer Product Safety Commission dat Peloton loopbanden onveilig zijn voor mensen met jonge kinderen of huisdieren.

De richtlijnen van Harley-Davidson voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt Harley nu een groei van 35% in motoromzet. In zijn eerdere richtlijnen had het in plaats daarvan een groei tot 25% verwacht.

Chief Executive Jochen Zeitz gaf maandag commentaar op de financiële update en zei:

“We zien de eerste tekenen van enthousiasme en optimisme bij de consument terugkeren, en ik ben ervan overtuigd dat Harley-Davidson in 2021 een aanzienlijk slankere, snellere en efficiëntere organisatie is die klaar is om te winnen en onze 5-jarige Hardwire-strategie succesvol te realiseren als het meest gewilde motormerk ter wereld.”

Harley-Davidson sloot vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 4,44 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 4,790.