USD/CAD zakt in na het agressieve BOC rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on apr 22, 2021
  • Het USD/CAD paar trok zich terug na het rentebesluit van de Bank of Canada (BOC).
  • De bank heeft de rentetarieven ongewijzigd gelaten en QE aangepast.
  • Het verbeterde ook de economische vooruitzichten van het land.

Het USD / CAD paar daalde na het laatste besluit van de Bank of Canada (BOC) en de inflatiegegevens van het land. Het is gedaald tot 1,2552, wat lager was dan het intradag hoogtepunt van 1,2650.

BOC rentebeslissing

De BOC sloot vandaag haar monetairbeleidsvergadering van april af. Zoals algemeen werd verwacht, heeft de bank het rentetarief ongewijzigd gelaten op 0,25%, waar het sinds vorig jaar is. De bank besloot ook om een deel van zijn activa aankopen terug te dringen, aangezien de economie zich op een herstelpad bevindt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Precies, het besloot zijn wekelijkse kwantitatieve versoepelingsbeleid te verlagen van C$ 4 miljard naar C$ 3 miljard. Hiermee is het de eerste bank die deze activa aankopen afbouwt. Wat de rentetarieven betreft, heeft de bank toegezegd deze een tijdje tegen de huidige rentetarieven te houden om te helpen bij het herstel. Voorafgaand aan het besluit schreven analisten bij ING dat:

“De USD / CAD is van een materiële onderwaardering medio maart naar overwaarderingsgebied gegaan, en de herwaardering van de groeivooruitzichten van Canada als gevolg van nieuwe beperkingen heeft zeker een rol gespeeld.”

Het BOC tariefbesluit kwam twee uur nadat Statistics Canada de laatste inflatiecijfers publiceerde. Uit de gegevens bleek dat de consumentenprijzen in maart met 0,5% zijn gestegen. Deze groei leidde tot een jaar-op-jaarwinst van 2,2%, hoger dan de vorige 1,1%. De prestatie was te danken aan de relatief hogere olieprijzen.

De kern-CPI daarentegen steeg in maart met 0,3% en op jaarbasis met 1,3%.

Deze cijfers bewijzen verder dat de Canadese economie zich sneller herstelt dan sommige van zijn tegenhangers. Dit komt vooral door de hogere olieprijzen en de aanhoudende vaccinatie.

Het belangrijkste is dat het land aanzienlijk heeft geprofiteerd van de nabijheid van de Verenigde Staten. In maart onthulde het land een stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen dat zal leiden tot meer vraag naar de goederen en diensten van het land.

USD/CAD technische prognose

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

Na een rally van de hele dag daalde het USD / CAD paar scherp na de agressieve BOC rentebeslissing. Op de 4-uur grafiek bewoog het paar naar de middelste lijn van de Bollinger Bands, terwijl de Average True Range (ATR) piekte.

Daarom zou het paar op korte termijn kunnen blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 1.2475. Een beweging boven het intradag hoogtepunt van 1.2580 zal deze trend echter ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld