Goudprijs: wat u kunt verwachten in de nieuwe maand

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 1, 2021
  • Na een herstel in april, zal de goudprijs waarschijnlijk een deel van die winsten in mei opgeven.
  • De stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties zal een bearish katalysator zijn.
  • CPI- en detailhandelsverkoopgegevens zullen cruciaal zijn.

De goudprijs herstelde zich van de verliezen in het eerste kwartaal van 21 in april. Een daling van de rente op Amerikaanse staatsobligaties en de Amerikaanse dollar waren de belangrijkste positieve katalysatoren voor het edelmetaal. Als we een nieuwe maand ingaan, zal de dynamiek van de obligatierendementen een grote impact hebben op goud. Vrijdag bedroeg het rendement op 10-jaars staatsobligaties in de benchmark 1,63. Dit is een stijging vanaf het dieptepunt van april op 1,53. De gematigde toon van de Fed zal de rente waarschijnlijk naar boven en boven 1,77 duwen; laatst bereikt eind maart.

De goudprijs zal ook reageren op inflatiegegevens. De Fed heeft erop aangedrongen dat de verwachte inflatie van tijdelijke aard zal zijn. Beleggers die in goud willen handelen, zijn echter nog steeds bezorgd dat de impact van de inflatie intenser zal zijn dan de Amerikaanse centrale bank graag toegeeft. Naast de stijgende obligatierente, kwam de kern-CPI waarde van maart uit op 0,3% in vergelijking met de voorspelde 0,2%. April’s inflatie gegevens, die is gepland voor release op 12 mei, zal naar verwachting onveranderd blijven op 0,3%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bovendien zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen gepland voor een release op de 14 mei. Analisten verwachten dat de omzet met 5,9% is gestegen ten opzichte van de 9,8% in maart. Een beter dan verwacht aantal zal een bearish katalysator zijn voor de goudprijs.

Goudprijs technische vooruitzichten

Na het grootste deel van het eerste kwartaal een neerwaartse trend te hebben doorgemaakt, kwam de goudprijs in het tweede kwartaal in een herstelmodus. In de loop van april is de prijs van het edelmetaal met ongeveer 3,80% gestegen. Het beweegt van een dieptepunt van $ 1.680 op 31 maart naar het hoogste niveau van $ 1.797 in april. In de afgelopen week trok het zich echter terug en eindigde de sessie van vrijdag op $ 1.771,95.

Als we een nieuwe maand ingaan, wordt de goudprijs verhandeld tussen de lagere en middelste Bollinger banden. Met de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties zullen de bears zich richten op de psychologische $ 1.700. Onder dat niveau is het volgende doel $ 1.677,40; wat zou het metaal laagste prijs sinds 31 maart zijn. Op zijn bearish pad wordt echter verwacht dat het verschillende terugval en consolidaties zal doormaken. $ 1.760, $ 1.735 en $ 1.720 zijn waarschijnlijk de belangrijkste ondersteuningsweerstandsniveaus.

Desalniettemin zal deze stelling ongeldig zijn als de goudprijs boven $ 1.780 stijgt. Als dat gebeurt, zal het waarschijnlijk aan een bereik gebonden handelen zijn, aangezien bulls genoeg energie verzamelen om het naar en voorbij de psychologische grens van $ 1.800 te duwen.

Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld