AUD/USD: vooruitblik op de RBA tariefbeslissing

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 3, 2021
  • Het AUD/USD paar is naar boven gekanteld, vooruitlopend op de RBA beslissing.
  • Verwacht wordt dat de RBA de rentetarieven en de kwantitatieve versoepeling ongewijzigd laat.
  • Het paar zal op korte termijn waarschijnlijk lager uitbreken.

De AUD / USD prijs kantelt naar boven, in de aanloop naar het laatste rentebesluit van de Reserve Bank of Australia (RBA) dat op de agenda staat voor dinsdag deze week. Het handelt op 0,7733, iets boven het dieptepunt van vorige week van 0,7695.

AUD/USD
AUD/USD prijsactie

RBA rentebeslissing

Recente economische gegevens uit Australië zijn positief. Het land voegt elke maand duizenden banen toe, terwijl de detailhandelsverkopen sterk zijn geweest.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ook de productie- en dienstensector bleef het goed doen terwijl het land heropent. Uit gegevens die zijn vrijgegeven door Markit en Australia Industry Group (AIG) bleek bijvoorbeeld dat de PMI voor de verwerkende industrie in april steeg tot respectievelijk 59,7 en 61,7. Een PMI-cijfer van 50 en hoger is meestal een teken van expansie.

Deze groei werd ondersteund door de heropening en stijgende vraag naar zijn producten. De prijzen van enkele van de belangrijkste grondstoffen, zoals ijzererts en steenkool, zijn inderdaad gestegen tot een meerjarig hoogtepunt. In feite is de enige uitdaging de voortdurende uitdagingen in de scheepvaartsector. Het belangrijkste is dat de huizensector in Australië het goed heeft gedaan, met huizenprijzen die tot het hoogste niveau in jaren zijn gestegen.

Tegen deze achtergrond sluit de RBA dinsdag haar bijeenkomst af. Analisten bij de meeste CFD- en forex brokers verwachten dat de bank de rentetarieven op 0,10% laat staan, waar ze de afgelopen maanden waren. De bank zal ook haar rentecurve-beheersing en kwantitatieve versoepelingsprogramma’s uitbreiden. Via kwantitatieve versoepeling bevindt de bank zich in de tweede fase van een programma voor de aankoop van activa van $ 78 miljard.

Het belangrijkste is dat veel analisten verwachten dat de bank zal uitstellen of de looptijd van de rendementsdoelstelling van april 2024 naar november 2024 wordt doorgeschoven. In een nota zeiden analisten van Bloomberg:

“De omvang van het aankoopprogramma van obligaties zal waarschijnlijk worden bevestigd, temidden van een mogelijke vermindering van de uitgifte. Een vroege verschuiving van de doelstelling van driejarige obligaties naar de obligatielening van november 2024 blijft een reëel risico.”

De AUD / USD zal waarschijnlijk stijgen als de RBA met een agressieve rentebeslissing komt en vice versa. Dit is opmerkelijk aangezien de Fed al heeft laten doorschemeren dat ze de rente niet snel zal verhogen.

AUD/USD technische prognose

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD / USD paar is teruggekeerd na een scherpe daling afgelopen vrijdag. Het paar bevindt zich iets boven de onderkant van de Donchian kanalen en ligt iets onder het 25-dagen voortschrijdend gemiddelde. Het ligt ook tussen de belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus op 0,7700 en 0,7817. Daarom zal het paar waarschijnlijk de neerwaartse trend hervatten na het RBA besluit. Deze actie wordt gevalideerd als het erin slaagt om onder de ondersteuning van 0,7700 te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld