AUD/USD kantelt hoger na het agressieve RBA rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 4, 2021
  • Het AUD/USD paar kantelde naar boven na het RBA rentebesluit.
  • De bank liet de rente en kwantitatieve versoepeling ongewijzigd, zoals de meeste analisten verwachtten.
  • Het paar zal dan reageren op de Amerikaanse non-farm payroll gegevens op vrijdag.

De AUD / USD steeg iets na het laatste rentebesluit van de Reserve Bank of Australia (RBA) en de gegevens over het handelsoverschot. Het handelt op 0,7740, wat lager is dan het hoogste punt van vorige week op 0,7818.

AUD/USD
AUD/USD prijsactie

RBA beslissing

De RBA sloot haar tweedaagse vergadering af en bracht dinsdagochtend haar tariefbesluit uit. Zoals verwacht liet de centrale bank de rente ongewijzigd op 0,10%. Het kondigde ook aan dat het zijn activa aankopen zou blijven doen om de economische groei te stimuleren. De bank heeft ook haar beheersplan voor de rentecurve intact gelaten. Het gebruikt dit plan om de 3-jarige staatsobligaties onder controle te houden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De RBA verhoogde ook de vooruitzichten voor de Australische groei tot 4,75% dit jaar en 3,5% in 2022. Ze verwacht ook dat het werkloosheidspercentage zal dalen tot 5%.

Het tariefbesluit kwam een dag nadat uit gegevens van Markit bleek dat de productiesector in april bleef groeien, geholpen door een grotere vraag. Het kwam ook in een tijd dat er een commodity-boom aan de gang is. Vorige week steeg de prijs van ijzererts naar een recordhoogte, terwijl de vraag uit China aanhield.

Ondertussen zette de hausse op de vastgoedmarkt zich voort, met stijgende prijzen in plaatsen als Sydney en Melbourne. De bank zei:

“Gezien de omgeving van stijgende huizenprijzen en lage rentetarieven, zal de Bank de trends in het lenen van woningen zorgvuldig in de gaten houden en het is belangrijk dat de leennormen worden gehandhaafd.”

Verder kwam het RBA-besluit een paar uur nadat het Australian Bureau of Statistics (ABS) de laatste handelsgegevens had gerapporteerd. De uitvoer daalde in maart met 2% tot meer dan A$ 38 miljard, terwijl de invoer met 4% steeg tot A$ 32,7 miljard. Als gevolg hiervan daalde het rade-overschot met meer dan A$ 2 miljard tot A$ 5,5 miljard. De export en import zullen naar verwachting op een hoog niveau blijven naarmate het land weer opengaat.

AUD/USD voorspelling

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD / USD paar de afgelopen dagen een rechthoekig patroon heeft gevormd. De ondersteunings- en weerstandsniveaus van dit patroon zijn respectievelijk 0,7697 en 0,7816. Het paar blijft tussen de 23,6% en 38,2% Fibonacci-retracementniveaus. Het ligt ook iets onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk in dit kanaal blijven en dan een bullish uitbraak maken. Om dit te laten gebeuren, zullen bulls boven de weerstand moeten komen op 0,7800. U kunt deze prijsactie verhandelen met behulp van een forexbroker met een hoge hefboomwerking.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld