NZD/USD stijgt na agressieve opmerkingen van Orr

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 5, 2021
  • De NZD/USD sprong dinsdag omhoog na een agressieve verklaring van Adrian Orr.
  • Hij geeft aan dat de RBNZ bereid is de marktomstandigheden aan te scherpen.
  • Het paar steeg ook na de sterke banencijfers in Nieuw-Zeeland.
  • Technische analyse laat zien dat het pair een neerwaartse trend zou kunnen hervatten.

Het NZD / USD paar herstelde zich na de relatief sterke economische cijfers uit Nieuw-Zeeland. Het steeg van het nachtelijke dieptepunt van 0,7115 naar 0,7170.

NZD/USD
NZD/USD chart

Nieuw-Zeelandse economie herstelt

De Nieuw-Zeelandse regering werd terecht geprezen om haar reactie op het coronavirus. De regering nam snel beslissingen die leidden tot slechts 25 doden en minder dan 4.000 besmettingen. Deze acties hielpen de Nieuw-Zeelandse economie ook om relatief levendig te blijven terwijl vergelijkbare landen het moeilijk hadden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze economische groei versnelde in het eerste kwartaal. Volgens Statistics New Zealand daalde het werkloosheidspercentage van het land in het eerste kwartaal van 4,9% naar 4,7% in het eerste kwartaal. Dit was een betere aflezing dan de mediane schatting van 4,9%. In dezelfde periode is de participatiegraad gestegen van 70,20% naar 70,4%. De lonen verbeterden ook en stegen met 1,6% jaar-op-jaar. De werkgelegenheidsverandering is met 0,6% gestegen.

Deze cijfers laten zien dat de economie van het land waarschijnlijk een beter herstel zal hebben dan sommige van zijn tegenhangers. De Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) heeft inderdaad een relatief bullish statement uitgebracht. In een verklaring zei gouverneur Adrian Orr dat de economie zich beter heeft hersteld dan verwacht, maar waarschuwde hij dat er kwetsbaarheden blijven bestaan. Het belangrijkste was dat hij erop wees dat de bank klaar was om te verkrappen. Hij zei :

“We zullen kijken hoe de marktomstandigheden reageren op de recente beleidswijzigingen van de regering. Indien nodig zijn we bereid de leningsvoorwaarden voor huisvesting verder aan te scherpen met behulp van LVR-vereisten of aanvullende tools die we beoordelen.”

De NZD / USD stuiterde ook terug nadat Janet Yellen, de huidige minister van Financiën, haar eerdere opmerkingen over rentetarieven terugliep. Eerder gisteren zei ze dat de Fed de rente waarschijnlijk zou verhogen om oververhitting van de economie te voorkomen. Later verduidelijkte ze haar opmerkingen door te zeggen dat ze geen hogere tarieven voorspelde. Toch economen bij veel forex brokers denk dat de Fed binnenkort aggresiever zal worden.

NZD/USD voorspelling

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het NZD / USD paar is teruggekeerd na gisteren scherp te zijn gedaald. Het paar heeft ook een hoofd-en-schouderspatroon gevormd dat meestal een bearish teken is. Het is ook iets boven het Fibonacci-retracementniveau van 38,2% gestegen. Het blijft ook iets onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Daarom, naar mijn mening, vermoed ik dat het paar de neerwaartse trend zal hervatten, aangezien bears zich richten op het retracementniveau van 50% op 0,7115.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld